Peiroan Fest is er op 13 en 14 oktober!

Twee dagen lang, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober, is er het Peiroan Fest in zaal Miloheem te Mol. Dit festival is er als benefiet voor Collin, voor een goed doel dus. Veertien bands zullen er hun beste beentje(s) voor zetten en zo voor de muzikale omlijsting zorgen. Wij allen kunnen er heen om er van te gaan genieten.

Op vrijdag 13 oktober mogen zes bands aantreden. We zetten ze even op alfabetische volgorde en geven je, zoals je wel gewoon bent bij MUSIKA, wat duiding.

Exoto is een Belgische death metal band die in 1990 werd opgestart. Ondanks het feit dat de band een paar keer op non actief stond, zorgde dit gezelschap wel voor drie full-albums en een ep. Eerder dit jaar werd nog een nieuw full-album, ‘The Final Festering’, op de markt gebracht, maar het zou ook het einde van Exoto betekenen, want men kondigde ondertussen ook het pensioen aan.

Hope Erodes is een metalcore gezelschap dat in 2013 het levenslicht zag. De leden hadden wel reeds eerder ervaring opgedaan bij andere bands. Voor zover we weten zorgde dit gezelschap reeds voor twee ep’s. Sinds de pandemie heeft de line-up wat wijzigingen ondergaan en lijkt het Hope Erodes zijn tweede adem vindt.

Hudič werd in 2017 opgestart en kende al heel wat wisselingen in de line-up. De band zorgde in 2019 voor een ep, ‘Ne Ergo Dimittas’, die hun mix van melodic black metal en melodic death metal mooi weer geeft. Ook tijdens live concerten staat Hudič steeds zijn mannetje.

Het Kempense Rudlon staat dan weer garant voor een stevige streep crossover. Dat de band het zeker kan waar maken, bewezen ze onlangs nog op het podium van Asgard Rock & Metal Fest.

Sinds 2018 laat Slaughter The Giant zijn visie op melodic black metal / melodic death metal weerklinken. De band zorgde een jaartje later voor een heel knappe ep met ‘Asylum Of The Damned’. Nog beter vinden we het full-album ‘Depravity’ dat de heren vorig jaar op de markt brachten. Maar tijdens een live concert overtreft Slaughter The Giant zichzelf steeds en worden we steeds opnieuw met onze neus op het feit gedrukt dat dit een topper is in zijn (sub)genre.

Sons Of Lioth staat dan weer voor een mix van hard rock, traditional hevay metal en power metal. De band werd in de buurt van Herenthout in 2005 opgestart en zorgde ondertussen voor vier werkstukken al dateert het meest recente werkstuk, ‘Judge Hammer’, toch reeds van 2015. Naar het schijnt zijn de concerten van Sons Of Lioth een streling voor het oor en het oog.

Op zaterdag 14 oktober mogen nog eens acht bands aantreden. Dit keer gaat het vooral over “tribute bands”. Maar ook die zetten we in alfabetische volgorde en geven wat duiding.

Wie kent niet ‘Dallas 1PM’, een nummer uit de ruime catalogus van het Britse Saxon. Een Nederlandse “tribute band” kiest ook voor de naam Dallas 1 PM en eert zo deze toch wel legendarische Britse heavy metal band die mee aan de wieg stond van wat we tegenwoordig NWOBHM noemen.

Met Eruption krijgen we nog een “tribute band”. Dit gezelschap gaat een het stuk verder zoeken naar zijn helden en probeert zo de sound van het Amerikaanse Van Halen neer te zetten.

Nog een coverband krijgen we met Fenix, een band die een pak covers van gekende rock en pop nummers neer zet.

Nog meer covers krijg je van Match 13 die kiest voor een reeks van rock hits. Ze grasduinen in de rijke catalogus van classic rock bands / nummers (o.a. Golden Earring) maar zijn ook niet vies van een streep blues rock (o.a. ZZ Top).

Wie houdt van een mix van punk rock nummers en metal covers zit goed bij Monkey Punks, een band die sinds 2000 actief is.

Slagter is dan weer een Slayer tribute band zodat je je kan verwachten aan een reeks klassiekers van deze thrash metal giganten.

Met Stung krijg je ook een niet “tribute band” te horen. Dit gezelschap staat voor een energieke mix van hardcore, thrash metal en crossover die ons tijdens live concerten steeds opnieuw weet te overtuigen.

Liefhebbers van System Of A Down in het bijzonder en van nu metal / alternative metal in het algemeen, kunnen hun hartje ophalen aan Toxicity, de Belgische SOAD-tribute band.

Dit lijken ons in ieder geval voldoende redenen om je ticket te gaan bestellen voor deze editie van Peiroan Fest. Vergeet alvast de dat niet te noteren in je agenda: 13 en 14 oktober. Meer info vind je ongetwijfeld op de facebookpagina van het evenement: https://www.facebook.com/peiroanfest2017/