“Symphonic Metal Nights” in DVG Club te Kortijk op 10 september.

Op zondag 10 september komen vier (female fronted) metal bands onder de noemer “Symphonic Metal Nights” naar de Kortrijkse DVG Club. We hebben het hier over Sirenia, Amberian Dawn, Dark Sarah en Rexoria.

Rexoria is en Zweedse band die in 2016 werd opgestart. Het viertal – Martin Gustavsson (drums), Cristofer Svensson (gitaar), Jonas Gustavsson (gitaar) en Frida Ohlin (vocals) – staat voor een mix van melodic heavy metal en power metal en zorgde reeds voor twee ep’s en drie full-albums en daarvan is het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Imperial Dawn’ het meest recente werkstuk van.

Dark Sarah is er sinds 2012. Nadat vocaliste Heidi Parviainen Amberian Dawn verliet, ging ze van start met Dark Sarah. Verwacht je aan een mix van symphonic metal, neo classical metal en gothic metal. Na een eerste ep in 2014 volgden ondertussen ook al vijf full-albums en daarvan is ‘Attack Of Orym’ dat eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente werkstuk.

Het Finse Amberian Dawn werd in 2007 opgestart en zorgt voor een muzikale mix van symphonic power metal en melodic power metal. In de discografie van dit gezelschap vinden we ondertussen tien full-albums. Op zes daarvan hoor je huidig vocaliste Capri. Het meest recente werkstuk van Amberian Dawn bestaat uit covers van Abba nummers: ‘Take A Chance: A Metal Tribute To Abba’.

Het Noorse Sirenia werd in 2001 opgestart en focust zich vooral op de ideeën van Morten Veland. Deze band zorgt voor een mix van symphonic metal en gothic metal. Eerder dit jaar zorgde Sirenia voor een elfde full-album met ‘1977’. Op de laatste vier daarvan hoor je huidige vocaliste Emmanuelle Zoldan als vocaliste. Sirenia is ook zo’n band die beter tot zijn recht komt tijdens live concerten dan op een album.

Een niet te missen avond indien je fan bent van female fronted metal bands. Meer info vind je misschien via de facebookpagina: https://www.facebook.com/dvgclubkortrijk/events