Zingem Beeft is er dit jaar op 16 september.

Op zaterdag 16 september is het opnieuw zover: een nieuwe editie van Zingem Beeft, een uiterst sympathiek festival waar Belgische bands aan de macht zijn. Dat er pakken muzikaal talent rondloopt in België is ondertussen geweten. Zeven van die getalenteerde bands mogen hun opwachting maken in De Mastbloem te Kruisem voor de zesde editie van Zingem Beeft. De deuren openen er omstreeks 15u00 en de eerste band wordt een half uurtje later op het podium verwacht. Wat kan / mag je gaan verwachten van dit zevental? We zetten de bands, zoals je ondertussen al gewoon bent bij MUSIKA, even op een rijtje.

Opener Beal is ons eigenlijk compleet onbekend – onze excuses aan de band –, maar daar we weten dat de organisatoren van Zingem Beeft een neus hebben voor kwalitatief hoogstaande bands, laten we ons met plezier verrassen.

Lost Baron werd in 2014 opgestart en zorgt voor een mix van stoner en metal. Het gezelschap zorgde eerder voor twee albums vooraleer het kwartet een trio werd in 2018. Een eerste full-album, ‘Dark Messiah’ (2022) bewijst het trio dat er rekening met hen mag gehouden worden.

Huracán is de naam van de k’iche’ maya god voor wind, storm en vuur. De band acteert daar ook naar want hun mix van sludge metal, noise en stoner is er speciaal voor de liefhebbers van zware gitaren en slopende ritmesecties. De band zorgde ondertussen voor twee ep’s en een full-album waarvan het album ‘We Are Very Happy’ (2022) het meest recente werkstuk is.

Het West-Vlaamse The Curse Of Millhaven timmert reeds sinds 2012 aan een muzikale carrière. Men begon met een mix van metalcore en melodic death metal maar intussen geëvolueerd naar een mix van death metal en black metal. In de discografie van dit gezelschap vind je een ep en twee full-album terug en daarvan is ‘Tresholds’, dat sinds 2019 in de winkelrekken ligt, het meest recente werkstuk.

Angel Crew is een hardcore gezelschap uit het Brusselse dat in 2000 werd opgestart. Het gezelschap zorgde ondertussen voor drie full-albums en daarvan is het in 2016 uitgebrachte ‘XVI’ het meest recente werkstuk van.

Schizophrenia staat voor een mix van death metal en thrash metal en dat sinds de opstart in 2016. Ondertussen zorgde de band voor twee ep’s en een full-album die ons stuk voor stuk bevallen. – check bijvoorbeeld onze review voor het meest recente werkstuk, de ep ‘Chants Of the Abyss’, van deze heren in onze rubriek “Cd review”. – Maar tijdens live concerten weet het gezelschap is nog extra te verrassen middels hun energieke en gedreven shows waar het enthousiasme van af spat.

Fleddy Melculy hoeft hier geen voorstelling meer, denken we toch. Dit hardcore / metal gezelschap is ondertussen uitgegroeid tot een topper in zijn genre en speelt elke zaal plat in Vlaanderen en Nederland. Hun allereerste single, ‘T-Shirt Van Metallica’ (2016), sloeg in als een bom en de rest is geschiedenis. Dat het gezelschap er ook op Zingem Beeft een enorm feest zal van maken, staat voor ons buiten kijf.

Dat zijn voor ons zeven goede redenen om erbij te willen zijn. Voor u ook? En dan hebben we heet nog niet gehad over de gezellige sfeer die het evenement uitademt. Meer info omtrent Zingem Beeft vind je alvast op www.zingembeeft.be of via de facebookpagina van het evenement: https://www.facebook.com/zingembeeft/