Asgard Rock & Metal Fest: twee daags gratis festival!

Op zaterdag 29 en zondag 30 juli is er het gratis Asgard Rock & Metal Fest in Ramsel, Herselt. Twee dagen waar een pak Belgische bands (zeventien om precies te zijn) en twee Nederlandse band het beste van zichzelf zullen geven. Op zaterdag openen de deuren er omstreeks 12u00, op zondag is dat nog een uurtje vroeger.

Negen bands mogen we verwachten op zaterdag 29 juli. We zetten die, MUSIKA gewijs, even op een alfabetisch rijtje en geven wat duiding.

Charkutterie is afkomstig uit de kempen en zorgt voor een mix van grindcore en hardcore. Het gezelschap is actief sinds 2018 en zorgde vorig jaar voor een eerste full-album met ‘Pâté d’amour’.

GunsBlaze is een heavy metal gezelschap uit de buurt van Aarschot dat in 2010 werd opgestart. De band zorgde ondertussen reeds voor drie full-albums en daarvan is ‘Immortality’ dat vorig jaar op de markt kwam het meest recente werkstuk van.

Hexa Mera is dan weer afkomstig uit de buurt van onze hoofdstad alwaar de band in 2010 werd opgestart. Dit gezelschap staat muzikaal voor een mix van melodic death metal en groove metal. Onlangs zorgde het gezelschap met ‘Methuselarity – Part 1’ voor een nieuw, het derde ondertussen, full-album.

Reformist is de Nederlandse band op zaterdag 29 juli. Dit gezelschap zorgt voor een sound die we het best kunnen omschrijven als een mix van heavy metal en progressive metal al wordt ook de term modern metal gehanteerd.

Over Ranger Cantwell weten we eigenlijk ook niet zoveel. Wel kunnen we u melden dat deze Belgische band voro ene mix van stoner rock en hard rock staat.

Het Belgische Stung staat dan weer voor een mix van thrash metal, hardcore en crossover. Tijdens live concerten heeft dit gezelschap energie te koop.

Subvergence is een nog jonge band – opgestart in de buurt van Houthalen in 2021, die muzikaal voor deathcore kiest. Een eerste ep, ‘Below Hell’ (2022), is reeds een feit.

Het Nederlandse TerraDown, opgestart in de buurt van Breda in 2016, zorgt voor een mix van melodic death metal en groove metal. Het gezelschap zorgde in 2020 met ‘Judgement’ voor een eerste full-album.

Virus Inhumanity timmert sinds 2019 aan een muzikale carrière die zich situeert in middens van death metal / groove metal. In de discografie van de band vinden we ondertussen twee ep’s: ‘Infectious’ (2021) en ‘Re-Infected’ (2022).

Op zondag 30 juli krijgen we dan tien bands voorgeschoteld. Ook die zetten we even op een alfabetisch rijtje.

A Goat As Our Shepherd is een Belgisch gezelschap dat sinds 2018 actief is. Ze zorgen voor een mix van death metal en thrash metal. Voor zover we weten is een drie tracks tellende titelloze ep uit 2019 het eenige werkstuk van dit gezelschap.

Cathubodua werd in de buurt van Leuven in 2013 opgestart. De band onderging al wat wijzigingen met de line-up maar dat belet hen niet om reeds voor een knappe ep, ‘Opus I: Dawn’ (2016), en een sterk full-album, ‘Continuum’ (2019), te zorgen. Verwacht je aan eeen set vol episch klinkende symphonic metal.

Over het Belgische Förbittring tasten wij, van MUSIKA, nog wat in het duister. Als onze gegevens kloppen zorgt dit gezelschap voor een mix van hardcore en metal en zorgde men eerdre dit jaar voor een eerste titelloos full-album.

Het ons, bij MUSIKA dan toch, eveneens nagenoeg onbekende Incult staat voor death metal.

Killer was reeds actief in 1980, maar kende ook al een aantal periodes van inactiviteit. Deze heavy metal / speed metal / hard rock ‘n’ roll band mag je gerust beschouwen als ene van de eerste Belgische bands die naam en faam kenden verwerven in de wereld van hard rock / heavy metal. Acht full-albums sieren ondertussen de discografie en daarvan is het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Hellfire’ het meest recente werkstuk van.

Mimi Lebonq is dan weer afkomstig uit de buurt van Aarschot en drukt zich muzikaal uit ana de hand van een mix van hard rock en stoner rock.

Raise Your Fist, een band uit de Kempen, staat voor een mix van metalcore en hardcore. Het gezelschap heeft twee singles op de markt gebracht en zorgt live voor een stevige knal.

Ook al uit de Kempen is Rudlon, nog zo’n band waar we, bij MUSIKA, een beetje in de duister tasten. Dit gezelschap zou dan garant staan voor crossover.

Het Belgische Slagter is dan weer een coverband. De heren grasduinen in de thrash metal nummers van Slayer en bouwen zo een daverende set op.

Temptations For The Weak bouwt sinds 2010 aan zijn muzikale carrière. Dit metalcore gezelschap zorgde ondertussen voor een ep en drie full-albums en vooral dat laatste album, ‘Fallen From The Stars’ uit 2022, maakte op ons een heel stevige indruk. Tijdens live concerten doen de heren daar nog een stukje bovenop.

Zo zorgt Asgard Rock & Metal Fest voor een gevarieerde affiche met een aantal bands die hun strepen al hebben verdiend, maar ook met een aantal bands die aan de deur kloppen voor meer erkenning. Meer info vind je alvast op www.hilfest.be