Altar Of Oblivion: Burning Memories (ep)

Altar Of Oblivion is een (epic) doom metal band die in 2006 van start ging. De vijf tracks die u hier te horen krijgt werden opgenomen in 2016 na de sessies die het derde full-album van de band, ‘The Seven Spirits’, opleverde. De tracks worden nu pas voor het eerst vrij gegeven. Echt wild worden we niet van aanbod. Ja, het gezelschap – Mik Mentor (vocals), Martin Meyer Sparvath (gitaar, gitaar-synth), Jeppe Campradt (gitaar), C. Nørgaard (bass), Danny Woe (drums) en Jannick Nielsen (keyboards) – zorgt inderdaad voor een mix van traditionele heavy metal en doom. Maar “doom” zouden we het bijna niet durven noemen, want daarvoor ligt het tempo meestal iets te hoog en missen we o.a. de brommende basslijnen en de slepende structuren. Voeg daaraan toe dat Altar Of Oblivion heel vaak de keyboards en / of synth klanken laat primeren – ‘Cosmic Chaos’ en afsluiter ‘radiation’ zijn twee instrumentale nummertjes dat eigenlijk enkel en alleen bestaat uit synth klanken – en je hebt al een beter idee van wat je hier te wachten staat. Dat de heren ons ook niet echt weten te overtuigen middels de opbouw van de nummers zelf, is nog een gegeven die er voor zorgt dat we niet echt staan te springen om deze ‘Burning Memories” volmondig aan te raden. Nee, deze vinyl of digitale release zorgt er niet voor dat we snel snel naar onze platenboer toe moeten.

Luc Ghyselen (50)

From The Vaults Vault 523

Tracklist: 1. Burning Memories 2. Through The Night 3. Cosmic Chaos 4. Manic Masquerade 5. Radiation