Night Legion: Fight Or Fall

‘Fight Or Fall’ is het tweede full-album voor Night Legion, een power metal opgestart in Sydney, Australië in 2016. Sinds het debuutalbum, het titelloze ‘Night Legion’, uit 2017, werd de line-up al goed gewijzigd. Nog steeds aan boord: Glenn Williams (bass, backing vocals), Stu Marshall (gitaar) en Clay T(chakalian) (drums), al zou die laatste na de opnames van dit album vervangen zijn door Dom Simpson. Nieuw zijn dan weer gitarist Col Higginson en vocalist Louie Gorgievski. Die laatste zou de plaats ingenomen hebben van Vo Simpson. Nog steeds kiest Night Legion voor heel traditionele power metal om zich muzikaal te laten gelden. Zelf stellen ze daarbij dat kracht en melodie centraal moeten staan met “screaming vocals” en verpletterende gitaren als extra accenten. Dat is exact wat je hier voorgeschoteld krijgt van het vijftal. ‘Fight Or Fall’ zo negen tracks die dus precies in dat straatje passen, en zonder echt buiten de lijntje te kleuren zorgt Night Legion voor een aangenaam in het gehoor liggend album indien je fan bent van het (sub)genre. Mike LePond (o.a. Symphony X en Death Dealer) hoor je als bassist tijdens opener ‘The Hounds Of Baskerville’, daarna neemt Glenn dus over en tijdens de openingsfase van ‘The Enemy’ haalt hij zelfs even de spotlight. Voor het overige zorgen bass en drums voor de krachtige basis waarop riffs de ruwbouw kunnen op uittekenen. Melodieuze gitaarsolo’s en krachtige vocalen, die af en toe vlot de hoge noten halen dankzij hoge screams, maken het geheel af. Helemaal niet slecht dus, maar wel allemaal heel voorspelbaar. Tijdens ‘At World’s End’ mag Glenn ook iets meer van de spotlight opeisen dankzij zijn vocalen die in het refreintje opduiken, maar die we eigenlijk toch liever niet gehoord hadden, want wij vinden zijn herhalingen van de titel eerder storend dan een meerwaarde. Voor de rest houden we het bij deze ‘Fight Or Fall’ bij “leuk, aangenaam, krachtig, maar och zo voorspelbaar” en dus enkel aan te raden bij fans die zweren bij power metal en die echt alles in huis willen hebben wat het (sub)genre te bieden heeft.

Luc Ghyselen (68)

Massacre Records MASDP 1297

Tracklist: 1. The Hounds Of Baskerville 2. Babylon Burns 3. Soaring Into The Black 4. Fight Or Fall 5. At World’s End 6. Beyond The Crimson Dawn 7. Harvest Of Sin 8. The Enemy 9. The Hand Of Death