Channel Zero, 13 mei 2023.

Channel Zero, Woyote @ Ancienne Belgique, Brussel.

Om iets voor half acht kwam Franky DSVD nog voor een gesloten podium gordijn de band aankondigen van zijn bangmaker bij Channel Zero, Woyote.

Woyote is een zes mans Belgische / Amerikaanse band net zoals Channel Zero maar tappen toch eerder uit een ander vaatje en gaat eerder naar de groove en nu metal toe. Dit is de tweede maal dat ik ze live mag aanschouwen en wat een verbetering. De muzikanten zijn veel strakker op elkaar ingespeeld dan de vorige keer dat ik ze mocht aanschouwen. De set duurde maar een kleine dertig minuten maar mocht gerust wat langer duren. Niks op aan te merken: een strakke show en puike muziek.

Foto’s: Woyote*

20u30 en het rode podium gordijn blijft dicht, toch verschijnen Franky en Mikey voor het gordijn om een hommage te eren aan hun overleden kameraden en vrienden en dit deed hij zowel in het Nederlands, Frans en Engels. Beiden brachten ook nog een eerbetoon aan hun overleden drummer Phil B. met het nummer ‘Angel’. Kort daarna ging het gordijn open en tijdens de intro stonden de heren Mikey, Tino en Christoph met hun rug naar het publiek blakend in het licht. De set was een mengeling van oude en nieuwe nummers. Wat mij enorm opviel was dat er nu een volwassen band stond die aan elkaar kleefde en niet zoals naar mijn mening individuen waren die toevallig samen in een band speelde zoals ik het vroeger wel al eens ondervond. Het enthousiasme spatte van de heren eraf. Heb ze zelden zo goed gezien als deze avond. de lichtshow was ook een van de beste die we bij Channel Zero hebben mogen meemaken, chapeau hiervoor. Ik verschiet ervan dat de AB nog rechtstaat na drie avonden van dit fantastisch geweld. Foto’s spreken voor zich. De mensen die ze nog niet gezien hebben op deze tour, doen zou ik zeggen maar de tickets zijn beperkt want alles is bijna uitverkocht.

Foto’s: Channel Zero*

Toch nog eens een dikke pluim voor de heren van Channel Zero om op deze avond de AB uit te verkopen terwijl er ook nog o.a. Sabaton en andere festivals waren op deze zaterdag.

Met dank aan Marlon Waghemans en het AB-Team.

Tekst: Wendy Gombert / Erwin Poppe.

Foto’s: Erwin Poppe.