Crypta komt opnieuw langs tijdens hun “Echoes Over Europe, Part 2” tournee.

Vanaf 1 juni is het Braziliaanse Crypta opnieuw te zien en te horen in Europa dankzij hun “Echoes Over Europe, Part 2”-tournee. In België hebben we twee data ingekleurd in onze agenda, want op donderdag 8 juni is het gezelschap te gast in Hell te Diest, en een dagje later, op vrijdag 9 juni dus, is Crypta op bezoek in de nieuwbakken DVG Club te Kortrijk.

Crypta werd in 2019 opgestart door bassiste en vocaliste Fernanda Lira en drumster Luana Dametto die toen beiden net Nervosa hadden verlaten. Met de gitaristes Tainá Bergamaschi en Sonia Anubis zorgde Crypta in 2021 voor een eerste full-album. ‘Echoes Of the Soul’ kreeg een pak lovende kritieken en de nieuwe “all female band” leek de wind in de zeilen te hebben. Spijtig genoeg gooide de corona pandemie heel wat roet in het eten. Intussen is Sonia vervangen door Jéssica Falchi en zijn we en paar jaar verder. Wij, van MUSIKA, zijn dan ook razend benieuwd hoe Crypta zijn vesie op death metal tegenwoordig brengt. Als we mogen afgaan op wat de band op het album presenteert en hoe de beide ex-Nervosa dames het toen deden met Nervosa, kunnen we ons verwachten aan een heel zinderende en beklijvende live set. Wij staan alvast klaar om Crypta een heel warm welkom te geven.

Het West-Vlaamse Cobracide, met als thuishaven Brugge, is de support act in DVG Club. Deze band werd pas in 2021 en zorgde ondertussen voor een eerste vijf tracks tellende ep middels ‘Inner Aggression’ waar je hun visie op death metal kan horen. Wij, van MUSIKA, hoorden ondertussen ook lovende woorden als het aankomt op concerten van dit Cobracide. Meteen een extra reden om je ticket te reserveren.

Meer info omtrent deze concerten vind je op www.helldiest.com (Hell) of op https://www.facebook.com/dvgclubkortrijk/ (DVG Club)

P.S.: De support act in Hell was nog niet bekend toen dit artikel werd geschreven.