Raven, 28 april 2023.

Raven, Overruled @ Hell, Diest.

Raven viert dit jaar het veertig jaar bestaan van het album ‘All For One’. In Hell, in Diest, zorgde het trio ervoor dat het complete album aan bod kwam, aangevuld met wet nummers uit het later dit jaar te verschijnen nieuwe album ‘All Hell’s Breaking Loose’. Fotograaf Peter Vangelder was er ook weer bij en zorgde, onder de noemer “foto’s zeggen meer dan woorden”, voor volgend foto-verslag.

*Foto’s: Overruled*

Maar voor het zover was, werden we enorm verrast door de uiterst knappe set van het Nederlandse Overruled, een band die in 2012 in Hoogeveen werd opgestart en voor een mix van heavy metal, thrash metel en speed metal zorgt. We zien een heel energieke show die het gezelschap met enorm veel enthousiasme neer zet. We kijken nu al uit naar een volgend concert van Overruled.

*Foto’s: Raven*

Het Britse Raven kan daarvoor natuurlijk niet onderdoen. Deze heavy metal / hard rock band werd in 1974 opgestart en stond dus mee aan de wieg van wat we tegenwoordig NWOBHM noemen. De band werd opgericht in Newcastle upon Tyne door de broertjes Gallagher: Mark (gitaar) en John (bass, vocals). Het album dat zijn veertigste verjaardag vierde, ‘All For One’ was er dus in 1983 en was het derde full-album voor Raven. De broertjes zijn er nu nog steeds bij, terwijl drummer Mike Heller erbij is sinds 2018. Dit trio zorgt steevast voor een heel energieke live set waar de broertjes de show stelen met hun gekke bekken, hun tomeloze inzet en energie, en hun enorm enthousiasme. Al deze ingrediënten zorgen er steevast voor dat alle aanwezigen overstag gaan en een tijdlang al hun problemen kunnen vergeten. Kortom, Raven zorgde opnieuw voor een fantastische energieke en enthousiaste show.

Met dank aan Eric Depooter.

Foto’s: Peter Vangelder.