European Tour for Execration and Ghastly.

Het Noorse Execration en het Finse Ghastly gaan samen op tour tussen 19 mei en 27 mei. Beide bands maken dan op vrijdag 26 mei een tussenstop in Hell in Diest en zullen daar dan ongetwijfeld hun beste beentje(s) voor zetten.

Ghastly werd in Tampere in 2011 opgestart en laat zich muzikaal gelden aan de hand van death metal. De band rond Ian J. D’Waters, de enige overblijver van de originele line-up, zorgde reeds voor drie full-albums en daarvan is ‘Mercurial Passages’ uit 2021 het meest recente werkstuk van. Lead vocalist Gassy Sam verliet de band kort na de release van dit album. Wij, van MUSIKA, zijn dus best wel benieuwd hoe Ghastly dit euvel opvangt.

Ook Execration staat voor onversneden pure death metal en dat sinds de opstart in 2004 in de Noorse hoofdstad Oslo. De band kent weinig verloop en heeft dus een heel stabiele line-up: Cato Syversrud (drums), Chris Johansen (gitaar, vocals), Jørgen Maristuen(gitaar, vocals) en Jonas Helgemo (bass). Die laatste verving in 2006 originele bassist Christopher Konings. Dit betekent dat we een goed op elkaar ingespeelde band kunnen verwachten. Execration zorgde en een ep, een split en vier full-albums. Het meest recente werkstuk is het album ‘Return To The Void’, dat van 2017 dateert. Tijd voor nieuw werk zouden we denken en in 2021 zorgde het viertal voor een eerste teken daaromtrent middels de single ‘Imminent Doom’. Hoe de heren het er van afbrengen tijdens een live concert kunnen we ondervinden op 26 mei in Hell.

Death metal fanaten weten ondertussen wat hen te doen staat: een kaartje bestellen om een stevige en goed avond te beleven in Hell met Ghastly en Execration. Meer info vind je alvast op www.helldiest.com