Purtenance, 16 april 2023.

Purtenance, Dead Chasm, Bone Of Elk @ Hell, Diest.

Als we de termen “concert” en “Hell”, in Diest, samen in een zin gebruiken, dan weet je dat onze fotograaf Peter Vangelder niet ver uit de buurt kan zijn. Ook op zondag 16 april was Peter weer van de partij voor een concert in wat stilletjes aan dé Belgische muziektempel aan het worden is.

Foto’s: Bone Of Elk*

Over Bone Of Elk weten we niet zoveel. Enkel dat de band zich laat gelden middels een melodic death metal sound, dat de band voor twee vijfde Belgisch is en drie vijfde Nederlands en dat men onlangs een eerste single op de markt bracht.

Foto’s: Dead Chasm*

Dead Chasm is een Italiaans gezelschap dat in 2020 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden via death metal. Een ep, ‘Dead Chasm’ (2022), en een full-album, ‘Sublimis Ignotum Omni’ (2023), sieren ondertussen de discografie.

Foto’s: Purtenance*

Ook het Finse Purtenance staat voor death metal en is reeds actief sinds 2012, al kent de band wel een voorgeschiedenis die terug gaat tot 1989, eerst als Purtenance Avulsion en vanaf 1991 als Purtenance. In 1992 ging het licht uit voor de band tot in 2012 dus. In de discografie vind je ondertussen ene paar demo’s, drie ep’s en vier full-albums terug waarvan ‘Buried Incarnation’ uit 2020 het meest recente werkstuk is.

Met dank aan Erik Depooter (Hell).

Foto’s: Peter Vangelder.