Perfect Plan, 9 april 2023.

Perfect Plan, All I Know @ JH Asgaard, Gentbrugge.

Wat is het perfecte plan voor een Pasen? Wel, misschien afzakken naar de Asgaard om er de Kortrijkse rockband All I Know en het Zweedse Perfect Plan te gaan opzoeken? Gezien de Zweden er enkele jaren geleden met hun debuut in slaagden om de bovenste plaats op mijn eindejaarslijstje in te nemen, mocht ik de kans om hen live te zien niet laten passeren. En als dat dan nog in combinatie is met een toffe band van eigen bodem, beter kan Pasen niet worden. Best knap dat Jan De Greve erin geslaagd was deze topband te strikken.

*Foto’s: All I Know*

Het eerder kleine zaaltje raakte vlot gevuld en het was voor velen een leuk weerzien. Om en bij 20u00 begon All I Know misschien wat aarzelend, maar met hun openingsnummer ‘All Night Long’ konden ze de aanwezigen over de streep trekken. De jaren tachtig, waar deze band zijn muze vind, was helemaal terug. Je zag dat de band er goesting in had en nummer per nummer kwam de sfeer er meer en meer in. Onder meer de achtergrondzangeres, die erg vlotjes danste, was hiervoor verantwoordelijk. Dat het podium eerder klein was, deed niets af van haar energieke danspasjes. De meeste nummers kwamen van ‘Vanity Kills’, hun debuut van enkele jaren geleden. We hoorden dat een nieuw album in de maak was en eind dit jaar uitgebracht zou worden. We kregen daar ook een voorsmaakje van, maar het zijn vooral de gekende nummers die het deden. Was de telkens in uniform gedresste drummer (die wat ongelukkig in de donkere achtergrond verdween) de bad boy of was het nu iemand anders? In elk geval werden ‘Bad Boy’ en ‘Rain’ nummers die in het publiek vlotjes meegekweeld werden. Ik kon de band al eerder spotten op Wildfest en daar viel hun kwaliteit meteen op. Dat uitgerekend deze band het voorprogramma mag doen voor een van mijn favoriete bands is een erg welgekomen meevaller. Een erg gesmaakte opwarmer.

*Foto’s: Perfect Plan*

Voor Perfect Plan moeten we het wat hogerop zoeken. We vliegen even van Kortrijk naar Zweden. De band ontstond in 2014 en sindsdien zijn ze meerdere keren in de charts verschenen met hun drie indrukwekkende albums. Ook in Gentbrugge (al dacht Kent even dat hij in Brussel zat) openden ze krachtig met ‘Time For A Miracle’, een van mijn favoriete nummers. Alhoewel we echt een band op het podium zagen, was het vaak de indrukwekkende vocale prestatie van Hilli die voor kippenvel zorgde. Hits als ‘Better Walk Alone’ zorgden enerzijds voor ambiance terwijl het breekbare ‘Fight To Win’, dat Kent schreef in een moeilijke periode, anderzijds voor medeleven. Ondanks het kleine podium was er veel beweging en interactie met het publiek, dat het optreden duidelijk kon smaken. Het was puur genieten van een band die, ondanks de kleinere locatie, toch voluit ging. En dat werkte ook omgekeerd, want toen na de nummers vanuit de zaal gewoon verder gezongen werd, was de frontman aangenaam verrast. ‘In And Out Of Love’ was de afsluiter. Toch was het voor de fans nog niet helemaal over, want de band nam na de show de tijd om hen te begroeten, voor het signeren van de albums en om op de foto te staan. Zo bleek de indrukwekkende band ook nog eens erg sympathiek. Na nog wat bijbabbelen met vrienden kon de rit huiswaarts aangevangen worden, mijmerend over de perfecte avond. Nogmaals bedankt Jan, we kijken reikhalzend uit naar de volgende tweedaagse, gekend als Wildfest, waar we ongetwijfeld terug een pak vrienden zullen, treffen die opnieuw van de fijne selectie betere melodieuze rockbands zullen genieten!

Met dank aan Frederik Vermeiren.

Foto’s: Andy Maelstaf.

Tekst: Grietje Slembrouck en Andy Maelstaf.