When Plagues Collide, 9 april 2023.

When Plagues Collide, Knives To A Gunfight, Slaughter The Giant, Waves Of Decay @ Hell, Diest.

Paaszondag in Hell in Diest staat in het teken van de album release show van When Plagues Collide. Om dit feestje extra glans en kracht mee te geven werden ook nog drie extra bands uitgenodigd om er een zinderend geheel van te maken. Fotograaf Peter Vangelder was er bij en zorgde voor het volgende fotoverslag.

*Foto’s: Waves Of Decay*

Waves Of Decay werd in de buurt van Malle in 2016 opgestart en zorgt voor melodic thrash metal. Het gezelschap zorgde ondertussen voor een, ‘Cycloptic’ (2017), en een full-album middels ‘Burn Your Angel Wings’ (2021).

*Foto’s: Slaughter The Giant*

Sinds 2018 timmert Slaughter The Giant aan zijn muzikale weg die zich vooral situeert tussen melodic black metal en melodic death metal. Dit gezelschap zorgde in 2019 voor de knappe ep ‘Asylum Of Damned’ en verraste ons vorig jaar met het heel sterke full-album ‘Depravity’. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – En dat terwijl men tijdens live concerten nog iets beter voor de dag komt.

*Foto’s: Knives To A Gunfight*

Bij Knives To A Gunfight zitten we muzikaal eerder tussen hardcore en metalcore, wat niet wegneemt dat ook die heren voor een muzikaal feest kunnen zorgen. De band werd reeds in 2012 opgestart.

*Foto’s: When Plagues Collide*

When Plagues Collide werd in 2016 opgestart. Muizkaal drukte het gezelschap zich uit aan de hand van deathcore dat ondertussen evolueerde naar een symphonic deathcore sound. Het gezelschap zorgde reeds voor een ep, ‘Shrine Of Hatred’ (2017), en een full-album, ‘Tutor Of The Dying’ (2018). Maar dit feestje was vooral bedoeld om hun nieuwste werkstuk, ‘An Unbiblical Paradigm’ voor te stellen. Wat wij, van MUSIKA, vinden over dit album kan je nalezen in onze rubriek “CD review”.

Foto’s: Peter Vangelder.