Vier maal Channel Zero in een week tijd!

Wij, van MUSIKA, hebben twee data aangestipt met rood in onze agenda. Twee data die we willen vrijwaren voor een avondje Channel Zero. Op zaterdag 13 mei in Ancienne Belgique te Brussel en op woensdag 17 mei in cultuur centrum Zomerloos te Gistel.

Channel Zero is misschien wel de meest bekende Belgische band als het aankomt op metal. De band werd in 1990 opgestart en zort voor een mix van heavy metal, groove metal en thrash metal. Channel Zero zorgde voor vier full-albums vooraleer de handdoek in 1997 in de ring te gooien. Bijna net op de top van zijn bestaan. In 2009 werd de band nieuw leven ingeblazen zij het met een stevig gewijzigde line-up. Een vijfde full-album volgde in 2011 vooraleer het noodlot in 2013 toe sloeg voor de band: drummer Phil Bayeux liet het leven in 2013. Korte tijd later besliste Channel Zero toch om verder te gaan. Franky De Smet-Van Damme (vocals), Mickey Doling (gitaar), Tino De Martino (bass) en Seven Antonopoulos (drums) zorgden in 2014 voor een knap nieuw album: ‘Kill All Kings’. In 2017 werd ook nog gitarist Christophe Depree aan de line-up toegevoegd en zorgde het vijftal voor een nieuw – het zevende ondertussen – full-album: ‘Exit Humanity’. Maar hoe goed elk album ook klinkt, het is tijdens live concerten dat Channel Zero ons het meest blijft beklijven. Channel Zero wilde in 2020 hun dertigste verjaardag in de verf zetten middels drie concerten in Ancienne Belgique te Brussel. De pandemie die we allemaal kenden gooide roet in het eten en zodoende werden die (uitverkochte) verplaatst naar donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2023. Een paar dagen doen ze dat nogmaals over in Gistel.

We zijn er dan ook van overtuigd dat dit vier fantastische avonden zullen worden. Meer info vind je alvast op www.abconcerts.be (concerten 11, 12 en 13 mei) en op www.gistel.be (concert 17 mei). Zorg dat je erbij bent!