Hagelant Fest III, 26 maart 2023.

Hagelant Fest III @ Hell, Diest.

Op zondag 26 maart was er een nieuwe editie van Hagelant Fest in Hell te Diest. Vier bands maakten er hun opwachting en zorgden zodoende voor een duister festijn vol dreiging. Fotograaf Peter Vangelder was er bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

Sidious werd in de Britse hoofdstad Londen opgestart in 2012, maar kent ook een voorgeschiedenis die terug gaat tot 2009 als Seed Of Destest. Begonnen symphonic black metal band werd het symfonische stilletjes aan achterwege gelaten zodat enkel black metal over blijft als muzikale duiding. Het gezelschap zorgde reeds voor een ep en drie full-albums waarvan ‘Blackest Insurrection’ uit 2022 het meest recente is.

*Foto’s: Sidious*

Liber Null is een internationaal gezelschap dat we ook al tegen kwamen tijdens de vorige editie van Hagelant Fest. Deze black metal band werd in 2016 opgestart en zorgde ondertussen reeds voor twee full-albums: ‘I – The Serpent’ (2016) en ‘For Whom Is The Night’ (2022).

*Foto’s: Liber Null*

Het Portugese Corpus Christii werd in de hoofdstad in 1998 opgestart. Dit black metal gezelschap zorgde ondertussen reeds voor negen full-albums als we het goed hebben en daarvan is ‘The Bitter End Of Old’ (2022) het meest recente van. Meer dan voldoende materiaal dus om voor een heel stevige en gitzwarte set te zorgen.

*Foto’s: Corpus Christii*

Het Finse Azaghal kwam zijn nieuwste creatie, het full-album ‘Alttarimme on luista tehty’, voor stellen dat eerder dit jaar op de markt kwam. Het is twaalfde full-album van dit black metal gezelschap dat in 1998 werd opgestart, al kent ook dit gezelschap een voorgeschiedenis die terug gaat tot 1995 (eerst als Belfegor en later als Nargoventor).

Foto’s: Azaghal*

Met dank aan Erik Depooter (Hell, Diest).

Foto’s: Peter Vangelder.