King Hiss, 23 maart 2023.

King Hiss, Tangled Horns, Temptations For The Weak @ Trix Club, Antwerpen.

Het West-Vlaamse King Hiss is aan zijn afscheidstournee begonnen. Drie concerten staan nog op het programma en daarvan was de eerste op donderdag 23 maart in Trix Club te Antwerpen. Fotograaf Peter Vangelder was erbij en zorgde voor volgende foto-reportage.

Het uit de buurt van Antwerpen afkomstige Temptations For The Weak mag openen. Dit gezelschap werd in 2010 opgestart en staat geboekstaafd als metalcore gezelschap. Toch vinden wij van MUSIKA dat hun sound een stuk breder is: we horen immers heel melodieuze stukken in hun nummers terug. Mara goed, Temptations For The Weak zorgde reeds voor drie knappe full-albums zodat ene goede stevig setlist samenstellen geen probleem vormt voor deze heren.

*Foto’: Temptations For The Weak*

Tangled Horns zorgt voor een mix van o.a. garage rock, stoner rock en grunge en mixt dat tot een zinderende, stevige geheel. Ook Tangled Horns werd in de buurt van Antwerpen opgestart en zorgde ondertussen voor vier full-albums als we het goed hebben waarvan ‘Superglue For the Broken’ uit 2018 het meest recente werkstuk is.

*Foto’s: Tangled Horns*

King Hiss werd in 2012 in de buurt van Menen, West Vlaanderen opgestart als stoner rock / stoner metal gezelschap. Na een demo en een ep volgden nog drie uiterst knappe full-albums die stilletjes aan wegdreven van hun oorspronkelijke sound en bijvoorbeeld ook tapten uit melodic metal om het maar bij dat subgenre te houden. Tijdens live concerten was King Hiss een ware sensatie – dat bewees het viertal telkens en telkens opnieuw – en we zullen de band heel zeker missen!

Foto’s: King Hiss*

Met dank aan Waldo Toelen (S&L Agency), Mike (Het Depot) en Melissa Janssen (Trix)

Foto’s: Peter Vangelder.