Abhcan: Build & Break (ep)

Het Franse Abhcan werd in de buurt van de hoofdstad Parijs in 1998 opgestart. Dit alternative metal gezelschap bouwt stelselmatig aan zijn muzikale carrière. Na een paar demo’s en evenveel ep’s, zorgde men met ‘The Pit’ in 2020 voor een eerste langspeler. Nu is Abhcan – tegenwoordig is dat Stéphane Meyer (bass), Guillaume “Yaume” Agostini (drums), Laurent Gastellu (gitaar), Arnaud Perrine (gitaar) en Lina Victoria (vocals) – er opnieuw met een vijf tracks tellende ep. Het kwintet opent met ‘Run!’, een goed opgebouwde track die ons wel weet te overtuigen, zonder dat we echter van de sokken worden geblazen. We zijn toch lichtjes verbaasd over de vocalen van Lina, die over een krachtig en mooi clean stem timbre beschikt, maar het grunten dat hier af en toe aan bod komt zouden we haar eerder afraden. De overige tracks liggen eigenlijk in het verlengde hiervan en kunnen we dus als goed opgebouwd omschrijven met de nodige tempo en ritmewisselingen. Het grunten, dat af en toe aan bod vinden wijzelf iets minder, maar dan wel zonder dat we het op een lopen zetten. Geef ons dus maar de cleane stem van Lina. Verder hebben we ook een paar knappe gitaarsolo’s horen langskomen die ons vlot weten te overtuigen. Zo is ‘Build & Break’ een krachtig en toch vrij toegankelijk schijfje geworden dat hier op tijd en stond in onze playlists zal opduiken.

Luc Ghyselen (78)

M&O Music M&O 349

Tracklist: 1. Run! 2. Never Bending 3. Down In Danvers 4. Build & Break 5. #Hashtag