Cannibal Corpse en Dark Funeral naar Antwerpen.

Op donderdag 13 april verwelkomt Trix, Antwerpen o.a. Cannibal Corpse en Dark Funeral. Liefhebbers van death metal en black metal zullen dan ook massaal afzakken om hun helden aan het werk te zien en te horen. Maar vooraleer het zover is, wordt men nog eerste wat opgewarmd.

Eerst is er Stormruler. Deze Amerikaanse band werd in St. Louis, Missouri opgetsrat in 2019 en laat zich muzikaal gelden met melodic black metal. Het duo Jesse Schobel (drums) en Jason Asberry (vocals, gitaar) zorgde ondertussen reeds voor twee full-albums: ‘Under The Burning Eclipse’ (2021) en ‘Sacred Rites & Black Magick’ (2022).

Het Britse Ingested werd in 2006 opgestart en zorgt voor ene heel stevige mix van death metal en deathcore. Het drietal zorgde ondertussen reeds voor zeven full-albums waarvan ‘Ashes Lie Still’ (2022) het meest recente is. We vermoeden dan ook dat de heren vooral zullen focussen op dit album om hun setlist op te bouwen.

Het Zweedse black metal ensemble Dark Funeral werd in 1993 opgestart en telt met gitarist Lord Ahriman nog een overlever van de originele line-up. Dat belette de band niet om een mooie discografie uit te bouwen met o.a. zeven full-albums waarvan ‘We Are The Apocalypse’ uit 2022 het meest recente werkstuk van is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – En hoe knap en goed we die albums ook vinden, het is vooral tijdens live shows dat we blijvend onder de indruk van het zwartgeblakerde geweld dat Dark Funeral dan los laat.

Cannibal Corpse is intussen al lang een gevestigde waarde binnen de death metal scene. En terecht. Deze band werd reeds in 1988 opgestart en zorgde ondertussen voor vijftien full-albums waarvan ‘Violence Unimagined’ (2021) het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Dit gezelschap wordt sinds de opstart als een van de meest succesvolle bands in het genre, en daar kunnen wij alvast zeker mee leven, want elk album zorgt ervoor dat we opnieuw ‘vallen” voor de sound van Cannibal Corpse.

Meer info kan je alvast vinden op https://www.trixonline.be/nl/programma/cannibal-corpse-dark-funeral/3066/ of via https://www.biebob.be/concert/cannibal-corpse-2023/