Old Forest: Sutwyke

Het Britse Old Forest is een melodic black metal band bestaande uit Kobold (drums, vocals, keyboards) en Beleth (bass, gitaar). De heren gingen reeds in 1998 van start, maar trokken er na een demo en een full-album de stekker uit in 2001. Zes jaar later blaast het tweetal Old Forest nieuw leven in met ‘Sutwyke’ is men aan een achtste full-album toegekomen. Nog steeds kiest het tweetal voor melodic black metal die duidelijke geënt blijft op de sound die midden jaren negentig populair was in black metal kringen. ‘Sutwyke’ telt acht tracks die ons zo’n drie kwartier lang kan boeien. De heren wisselen furieuze stukken af met rustiger tempo’s, laten hier en daar wat flarden van samples binnen treden, én wisselen ook rauwe vocalen af met cleane zang. Het komt allemaal de variatie op dit album ten goede. Maar om heel eerlijk te zijn, missen wij toch wat venijn, wat kilte en zelfs dreiging in hun donkere gekleurd geluid. Het is ons, met andere woorden, toch een beetje te braaf, te clean. Dat betekent niet dat we de skip toets gebruiken bij het beluisteren van dit album, maar het mag, wat ons betreft toch allemaal een beetje intenser en rauwer klinken. ‘Sutwyke’ is dus heel melodieus geworden en wie zijn black metal dus heel melodieus en toch krachtig verteert, kan hier toeslaan. Voor ons part mogen de heren van Old Forest toch dreigender, rauwer werk afleveren op een volgend album.

Luc Ghyselen (75)

Soulseller Records SSR 185

Tracklist: 1. Faust Recants (Satan Cometh) 2. Black Hearts Of Sutwyke 3. Zodiac Of War 4. Winter Years Begin 5. Master Of Arachnids 6. Witch Of Prague Pt. 1 7. Witch Of Prague Pt. 2 8. Effigies To The Flames