Alwaid, 3 maart 2023

Alwaid, Transport Aerian, Octale @ Hell, Diest.

Op vrijdag 3 maart was fotograaf Peter Vangelder opnieuw op bezoek in Hell te Diest alwaar drie bands hun uiterste best hebben gedaan om de aanwezigen de avond van hun leven te hebben gegeven.

Octale, een band uit de buurt van onze hoofdstad, mocht de debatten openen. Dit progressive metal trio – Kieran Lloyd Choquet (drums), Nathan James Choquet (gitaar) en Lucy Rigaux (vocals, bass) – werd in 2018 opgestart en zorgde tot op heden voor twee ep’s: ‘Burning Paradise’ en ‘Killing Time’.

*Foto’s: Octale*

Ook Transport Aerian werd in de buurt van onze hoofdstad opgestart. Het is een project / band rond multi-instrumentalist en voaclist Hamlet die reeds sinds 2003 actief is. Op muzikaal vlak kan je dit project in het vakje progressive rock / progressive metal onder brengen. Als we het goed hebben zorgde Transport Aerian reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘Skywound’ uit 2021 het meest recente werkstuk van.

*Foto’s: Transport Aerian*

De avond werd afgesloten door Alwaid, een Franse band uit de buurt van Lille (Rijsel). Alwaid werd in 2010 opgestart en zorgt voor melodic heavy metal. Het gezelschap zorgde eerste voor een demo (2012) vooraleer ook nog twee full-albums op de markt te brengen: ‘Lacus Somniorum’ (2014) en ‘The Machine And The Beast’ (2017).

*Foto’s: Alwaid*

Foto’s: Peter Vangelder.