The Kash Flowz: Would It Be Impossible?

Zo heel af en toe krijgen we ook nog eens fysieke cd toegestopt om te bespreken. Die albums hebben bijna de zekerheid dat ze een bespreking krijgen bij MUSIKA. Daar ontdekken we soms schitterende pareltjes tussen. Maar, we zijn immers heel eerlijk daarin, we krijgen zo ook albums die helemaal niet in onze smaak vallen. In die laatste categorie valt deze ‘Would It Be Impossible?’. Volgens de eigen promo info van het Belgische The Kash Flowz is dit een “We’re a kickass punk-etal band from the land of beer, motorways, machine guns and universal love.”-band. Nou, jongens, wat hebben we jullie misdaan om dan zo’n schijfje te krijgen? Niks (m)etal, wat uiterst brave punk rock nummertjes die gewoonweg weg kabbelen zonder dat we er door worden aangestoken, laat staan dat we de boel kort en klein willen slaan of dat we op een of andere manier zouden willen gaan protesteren tegen al het onrecht dat ons wordt aangedaan. Geen van de tien tracks op dit album heeft ons een schop onder onze …, geen van de nummers straalt kracht en / of agressie uit. Integendeel, alles klinkt heel braafjes en zorgt er zelfs bijna voor dat we in slaap worden gebracht. Nee, dit album van The Kash Flowz doet ons jammer genoeg niets, maar dan echt niets.

Luc Ghyselen (30)

M&O Music

Tracklist: 1. Casanova 2. Fatty & Aunty 3. Told Ya 4. Fart 5. Apes 6. No More Roads 7. The Bug 8. The Light 9. Arnold 10. Celebrate