Vanir: Steel Meets Steel (single)

Normaal gezien schenken we bij MUSIKA maar weinig aandacht aan singles, dat geven we grif toe, maar voor deze ‘Steel Meets Steel’ van het Deense Vanir maken we even een uitzondering. Niet omdat het afkomstig is van een band die we een warm hart toedragen, maar wel vanwege de inhoudt, de tekst, de boodschap die dit melodic death metal gezelschap hier wil overbrengen. De heren hebben het hier immers over een oorlog tussen twee landen. Een van de landen probeert zijn territorium te bevrijden van de indringer en wil doet dit met opgeheven hoofd en verdomd veel eer. We leven immers in een tijd waar enkelingen denken dat enkel wat zij zeggen de waarheid is. Of zoals Vanir het zelf zegt: “Steel Meets Steel” touches the subject of a war-torn country defending its honor and territory, in a time where despots and warmongers threaten the free world! We must salute the men and women that fight for the peace of all Europeans. Let steel meet steel”. Check at https://vanir.lnk.to/steel