ThroneFest is er dit jaar op 27 en 28 mei!

ThroneFest, een festival dat black metal hoog in het vaandel voert, staat al een tijdje, bij MUSIKA toch, met stip genoteerd om opnieuw te bezoeken. Het was dan ook uitkijken naar de bands die de organisatie ons zou gaan presenteren. Intussen kregen we de eerste tien namen van bands te horen. En daar zijn wij, van MUSIKA, al mee in de wolken. Toch blijven benieuwd uitkijken wat de rest van het programma wordt. Mogen we u al vast doen watertanden met volgende selectie?

Het Zweedse Marduk wordt aangekondigd als één van de headliners. Kan het anders voor deze band die reeds in 1990 van start ging? Uit Australië komt Austere over. Deze band werd in 2005 opgestart en staat voor depressive black metal. In 2010 hield men het voor bekeken om pas in 2021 opnieuw van start te gaan. Er is ook het Belgische Heinous dat pas in 2018 werd opgestart. Nordjevel is afkomstig uit Noorwegen alwaar de band in Askim in 2015 werd opgestart. Sinds 2009 timmert het Duitse Streams Of Blood aan een muzikale carrière. Het Finse Impaled Nazarene heeft er ook al een lange carrière op zitten, want opgestart in 1990. Het Duitse Kanonenfieber werd 2020 opgestart en heeft het vooral over de de eerste wereldoorlog. Je krijgt een mix van melodic black metal en death metal te verwerken. Thy Light werd origineel in 2005 in Brazilië opgestart meer gebruikt tegenwoordig eerder Glasgow als uitvalsbasis. Het Duitse Endstille is reeds sinds 2000 actief, terwijl het Noorse Tsjuder een eerste periode van activiteit kende tussen 1993 en 2006 om dan een vier jarige periode van rust in te bouwen.

Tien namen reeds en stuk voor stuk bands waar wij, bij MUSIKA, al voor willen tekenen. U ook? Markeer dan nu, indien je dat nog niet gedaan hebt, de dagen voor deze editie van ThroneFest in je agenda: 27 en 28 mei. “Place to be” is opnieuw Kubox te Kuurne. Check alvast geregeld de facebookpagina van het evenement om up to date te blijven: https://nl-be.facebook.com/ThroneFestofficial/ of check de website: www.thronefest.be