Deformatory: Harbinger (ep)

Deformatory is een Canadese technische death metal band die in 2008 startte onder de naam Tual-Masok om dan in 2010 als Deformatory door het leven te gaan. De band kende talloze wissels in de line-up maar sedert 2018 zijn Neil Grandy (op drums) en Charlie Leduc (gitaar en zang) er als originele leden nog enkel als duo. Het betekent duidelijk geen rem op hun creativiteit want na het full-album ‘Inversion Of The Unseen Horizon’ vorig jaar, laten ze nu met deze ‘Harbinger’ alweer een ep met vier hondsbrutale nummers op de mensheid los. ‘Harbinger’ betekent “voorbode” dus als dit een hint is, dan zit er ongetwijfeld nog één en ander aan te komen van deze heren. Op ‘Harbinger’ schotelt het duo u alvast weer een uitmuntend staaltje van hun zeer technische death metal voor. De complexe gitaarriffs en razende drumpartijen vliegen om de oren dat het een lust is. Met daarbovenop de zware grafstem van Charlie Leduc (beetje vergelijkbaar met deze van Chris Barnes van Six Feet Under) zorgt het ervoor dat eender welke fan van het genre ruimschoots aan zijn trekken komt. Onze absolute favoriet van de vier gepresenteerde nummers is ongetwijfeld afsluiter ‘Dustcult’ dat met zijn vijf minuten niet alleen het langste nummer is, maar ook hetgeen dat bulkt van de afwisseling. De gitaarriffs zijn hier dermate snel dat je bij momenten denkt naar een speed metal band te luisteren. Maar dan duikt weer net een loodzware passage op die weer voor een andere wending zorgt. Kortom, het kwartiertje bruut geweld dat ‘Harbinger’ brengt, is voorbij in een knip en vraagt erom dat deze voorbode een snel vervolg zou krijgen. Zeer aan te bevelen luisterstukje voor liefhebbers van het brute death geweld.

K.H. (87)

Independent Release

Tracklist: 1. Plagueworm 2. Corpseborn 3. Sunrot 4. Dustcult