Saturnus, 06 november 2022.

Saturnus, Esoteric, Helevorn, Poema Arcanus, Hell, Diest.

Op een druilerige, winderige zondagavond zit je beter binnen met een goede dosis muziek. In Rock en Metal club / café Hell, te Diest waren vier bands van de partij en fotograaf Peter Vangelder volgde de goede raad op om ook binnen te zitten en te genieten van goede muziek. Hij zorgde voor volgend fotoverslag.

Poema Arcanus is afkomstig uit Chili alwaar de band sinds 1997 zijn visie op een mix van death metal en doom verkondigt. Het gezelschap zorgde reeds zes full-albums waarvan ‘Stardust Solitude’ uit 2020 het meest recente is.

*Foto’s: Poema Arcanus*

Helevorn is dan weer afkomstig uit Spanje en meer bepaald uit Palma waar de band in 1999 werd opgestart. Hun mix van gothic metal en death / doom vindt je ondertussen op vier full-albums. Meest recente werkstuk is ‘Aamamata’ uit 2019.

*Foto’s: Helevorn*

Esoteric is dan weer afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en dan meer bepaald uit Birmingham alwaar de band in 1992 werd opgestart. Hun muzikale sound kan je omschrijven als een mix van funeral doom en death metal. De band zorgde reeds voor zeven full-albums en daarvan is ‘A Pyrrhic Existence’ uit 2019 het meest recente van.

*Foto’s: Esoteric*

Het Deense Saturnus mag de avond in schoonheid afsluiten. Hun sound kan je omschrijven als een mix van melodic doom en death metal. Saturnus werd 1993 opgestart en zorgde voor vier full-albums. Ook ep’s sieren hun discografie. Het meest recente werkstuk van deze band is de ep ‘The Lighthouse Session’ dat pas onlangs, 2 november 2022, via Prophecy Productions op de markt kwam.

*Foto’s: Saturnus*

Met dank aan Erik Depooter.

Foto’s: Peter Vangelder.