Cult Of Scarecrow, 29 oktober 2022.

Cult Of Scarecrow, Echoes Of A Dying World, Vidarr: Rock Café, Leuven.

Een zaterdagavond doorbrengen in een klein “zaaltje”, ongeveer zo groot als een gemiddelde living van een rijwoning, voor een “Back To Basics Metal Meeting”. Plaats van dit gebeuren: Rock Café, Oude Markt 32 te Leuven. Drie bands lieten het niet aan hun hart komen en zorgden voor een leuke avond muziek. Vidarr mag openen. Deze Nederlandse band brengt death metal beïnvloed door de Noorse mythologie.

*Foto’s: Vidarr*

Het Belgische Echoes Of A Dying World timmert nog maar sinds 2020 aan een muzikale carrière, al is er ook een voorgeschiedenis als Northwind die terug gaat tot 2019. Begin dit jaar zorgde deze band voor een eerste, drie tracks tellende, ep met ‘Before The Fall’. Onder aanvoering van vocaliste Tine Vanmuysen tekent Echoes Of A Dying World voor melodic death metal.

*Foto’s: Echoes Of A Dying World*

Het Oost-Vlaamse Cult Of Scarecrow werd in 2017 opgestart en kiest voor doom metal om zich muzikaal te laten gelden. In 2018 zorgde het gezelschap voor vier tracks tellende titelloze ep, terwijl een eerste full-album, ‘Tales Of The Sacrosanct Man’, vorig jaar op de markt kwam. – Voor bespreking zie onze rubriek “CD review”. – En hoe goed we deze uitgaves ook vinden, tijdens een live concert bevalt Cult Of Scarecrow ons nog net iets meer.

*Foto’s: Cult Of Scarecrow*

Foto’s: Peter Vangelder.