Zomer festivals 2023 laten reeds van zich horen.

Dat de tickets voor de Wacken Open Air editie van 2023 op een paar uur tijd uitverkocht waren, hebben we eerder reeds gemeld. Met bands als Iron Maiden, The Dropkick Murphys, Megadeath, Wardruna, Jinjer en zo belooft het weer een fantastisch feest te worden op 2, 3, 4 en 5 augustus.

En toch wil men in Duitsland in die periode ook met een nieuw festival uitpakken. Dortmund Deathfest is er immers voor het eerst op 4 en 5 augustus met o.a. Deicide en I Am Morbid.

De combitickets voor HellFest in het Franse Clisson zij ook al de deur uit en dat zonder de organisatie een bandnaam bekend heeft gemaakt! HellFest 2023 wordt opnieuw een vier daags evenement van 15 tot en met 18 juni.

Graspop Metal Meeting probeert het op een andere manier: door twee absolute headliners kenbaar te maken met Def Leppard en Mötley Crüe die beiden op zondag 18 juni het vierdaagse festival zullen afsluiten.

Alcatraz is er volgend jaar op 11, 12 en 13 augustus en maakte een hele rits bandnamen bekend waaronder Anthrax, Killswitch Engage, Trivium, Heaven Shall Burn, Biohazard en Blind Guardian.

Check de respectievelijke websites voor meer info.