The End A.D.: It’s All In Your Head

The End A.D. komt uit Philadephia en combineert hardcore, punk en metal. In 2019 bespraken we al hun derde album, ‘Badlands’. Met een score van 88/100 kwamen ze er behoorlijk goed vanaf. Eind 2021 brachten ze de EP ‘It’s All In Your Mind’ uit. Deze telde vijf nummers die we eveneens op deze compilatie terugvinden. Wat geldt voor ‘Badlands’, geldt evenzeer voor deze nieuwe, ‘It’s All In Your Head’. In essentie is de nieuwe plaat een heruitgave van ‘It’s All In Your Mind’ met vier extra nummers. Aan de formule werd niet gesleuteld. Je krijgt negen rechttoe rechtaan nummers die een perfecte mix van punk, metal en hardcore vormen. Ami Friend & Co hebben hun uiterste best gedaan om van dit werkstuk iets heel mooi te maken. En of, ze daarin gelukt zijn. De nieuw plaat ligt goed in het gehoor en klinkt als een geheel. Negen nummers lijkt weinig, maar liever negen goeie dan dubbel zoveel halve goeie. En negen nummers lang loopt alles als een sneltrein. The End A.D. breidt dus haar oeuvre uit met een excellent album. Hopelijk betekent het ook een stap voorwaarts voor de band, want als Walls Of Jericho erin slaagt naam en faam te maken, dan zou dit ook moeten lukken voor Ami en co.

Frederik Blieck (88)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Stink 2. Death Cult 3. Bloodsucker 4. Head 5. Unnamed Unloved 6. Addiction 7. Why Won’t You Die 8. Feel Like Death 9. Tundra