Insinistra: The Night Of The Grand Parade (single)

Insinistra is de zoveelste female fronted symphonic metal band: door de vele bomen zien we op die manier het bos niet meer. Insinistra werd in 2018 opgestart in Praag, Tsjechië. Na een tweetal singles werd in 2020 een eerste vier tracks tellende ep op de markt gebracht waar je ook de eerder twee uitgebrachte nummers op terug kan vinden. Daarna werd de draad terug opgenomen middels het uitbrengen van singles. Deze ‘The Night of The Grand Parade’ is de derde nieuwe single en telt twee tracks. Oké, twee versies van één en hetzelfde nummer. Je krijgt immers een instrumentale versie en een versie met vocalen. Deze ‘The Night Of The Grand Parade’ werd ingeblikt door de twee “vaste” leden in de line-up: drummer Alexander Ponomarev en Maria Ponomareva (vocals, orkestratie). Dit gebeurde in samenwerking met bassist en gitarist Ivan Ilyin. Het nummer met vocalen heeft onze voorkeur. De knappe stem van Maria is daar debet aan, al kent het nummer voldoende accenten die je aandacht opeisen. Er komt ook vrij veel bombast aan te pas. Het instrumentale nummer krijgt, als we het goed hebben, wat extra orkestratie mee, maar boeit ons dus net iets minder wegens de ontbrekende vocalen. Of je dit nieuwe werk van Insinistra daadwerkelijk aan je collectie wil gaan toevoegen, hangt er vooral vanaf hoe hoog je (female fronted) symphonic metal inschat en hoe uitgebreid je je eigen collectie op dat vlak wil maken.

Luc Ghyselen

Independent release

Tracklist: 1. The Night Of The Grand Parade 2. The Night Of The Grand Parade (orkestrale versie)