Lunar Spells: Demise Of Heaven

Alhoewel de Griekse of Helleense black metal variant ons bijna steevast kan boeien, kiest het Griekse Lunar Spells toch eerder voor een rauwe Scandinavische variant van het (sub)genre. Lunar Spells werd pas in 2020 opgestart. Een eerste vier tracks tellende ep, ‘Medieval Shadows From An Ancient Netherworld’, werd datzelfde jaar op de markt gebracht, maar liet ons eerder koud. Opvolger ‘Where Silence Whispers’ uit 2021 was meteen een full-album en vonden we plots wel vrij goed. Met ‘Demise Of Heaven’ zorgt het trio – K.C.H (bass), V.T (drums) en Cryptic (vocals, gitaar, keyboards) – voor een opvolger. Het nieuwe werkstuk telt zes tracks die heel raw en rauw worden geserveerd. En alhoewel we best wel te vinden zijn voor een stuk rauwe en ruwe black metal, kan Lunar Spells ons met dit werkstuk maar heel matig boeien. Het feit dat men eigenlijk continu hetzelfde furieuze tempo hanteert en er weinig variatie zit in zowel tempo en ritme en zelfs in kracht en dreiging, zorgt ervoor dat we dit album maar heel vlak vinden. Als je dan ook nog weet dat de vocalen zo goed als continu nogal diep in de mix zitten en heel krijsend overkomen – ook al zonder veel variatie – dan weet je waarom we dit derde werkstuk van Lunar Spells niet volmondig aanraden. We missen met andere woorden variatie, maar ook beklijving en inspiratie. In vergelijking met ‘Where Silence Whispers’ zet Lunar Spells, als je onze bescheiden mening echt vraagt, een stap (of meerdere) terug. Een volgende keer opnieuw (veel) beter?

Luc Ghyselen (68)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Nocturnal Flames Above The Sacred Trinity 2. Drowning In Sulphurous Blood 3. Aversion To Theurgy 4. Ejaculate The Masses Of Holiness 5. Damnation Of The Heavenly Sun 6. Ceremonial Oath Of Sanctified Profanation