Astral Spectre: The Oath Is Broken (demo)

Astral Spectre werd opgestart als een solo project van Tenebros. De eerste drie tracks op deze demo werden reeds eerder, in 2020, op een in eigen beheer uitgebrachte tape op de markt gebracht. Nu krijg je er een vierde track bij waar Befana de eerste solo voor zijn rekening neemt. Je krijgt een mix te horen van traditional heavy metal en black metal, die ons ergens, een heel klein beetje, aan Venom doet denken, omdat ook die band die mix bracht maar zij deden het dan wel op speed. Astral Spectre kiest eerder voor een mid-tempo en door toevoeging van hammond blijft het geheel wat baden in een seventies / eighties sfeertje met donker getinte vocalen. Maar ons wezenloos achter laten doet Astral Spectre niet, integendeel. Eerst zijn we wat geïntrigeerd door de sound en vinden we het best wel aangenaam klinken door het gebruik van de hammond. Maar na een tijdje stoort dat toch wel en zoeken we eigenlijk een beetje vruchteloos naar een dreigende en duistere kracht. Als we dan ook nog moeten melden dat er op gebied van tempo en ritme weinig variatie te horen valt, dan weet je het wel: ‘The Oath Is Broken’ is er enkel voor die hard fanaten van black metal. Rest ons nog mee te geven dat geluidskwaliteit van het vierde nummer, ‘Running For The Dawn’ wat veel te wensen over laat, en je begrijpt nog beter ons waarderingscijfer.

Luc Ghyselen (58)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Oath Is Broken 2. Spiral Extasy 3. The Widow‘s Tears 4. Running For The Dawn