Greg Puciato: Mirrorcell

De meeste metalfans zullen Greg Puciato beter kennen als de frontman en zanger van The Dillinger Escape Plan en Killer Be Killed. Dat de man een behoorlijk stemgeluid is dus al duidelijk maar wat we van hem solo mochten verwachten was een vraagteken. Dat de man een tijdje intens heeft samengewerkt met Jerry Cantrell van Alice in Chains heeft zeker het solo werk van Greg beïnvloed. Zeker op het eerste volwaardig nummer, ‘Reality Spiral’, horen we zeer duidelijk invloeden van deze grunge grootheid. Wat een nummer en wat een prima zang die zo dicht aanleunt bij Alice In Chaines. Dit gaat zo verder op ‘No More Lives To Go’, al ligt het tempo hier wat hoger en is de sound wat zwaarder. ‘Never Wanted That’ is dan een heel mooi trager nummer met een zeer aangename melodie, rustige kabbelende riffs en prima gevoeliger zang. Op ‘Lowered 1644’ horen we zowaar een prachtig duet met Reba Meyers van Code Orange. Het heeft dan weer electro / pop /rock aspecten wat voor een totaal ander nummer zorgt. ‘I Eclipse’ is dan eerder een licht melodisch doom nummer met opnieuw een wat andere zangstijl met op het eind een ietwat ruigere sound. ‘Rainbows Underground’ gaat op dit elan verder met afwisselende cleane, emotionale zang en ietwat agressievere screams. ‘All Waves To Nothing’ is bij momenten het hardste nummer van deze schijf, de zang is hier ook soms schreeuwerig, “not my cup of tea”, terwijl de rustiger momenten dan weer erg goed zijn. Al bij al een mooie debuutplaat van een zanger die het klappen van de zweep kent en diverse zangstijlen beheerst. Fans van The Dillinger Escape Plan die dezelfde sound verwachten zijn er aan voor de moeite. Dit is eerder voer voor grunge fans, eigenlijk een mooie mix tussen Alice In Chains en Creed.

Bart Verlinde (80)

Federal Prisoner

Tracklist: 1. In This Hell You’ll Find Yourself 2. Reality Spiral 3. No More Lives To Go 4. Never Wanted That 5.Lowered 1644 6. We 7. I Eclipse 8. Rainbows Underground 9. All Waves To Nothing