Savage Master: Those Who Hunt At Night

Het Amerikaanse Savage Master verrast na drie jaar met een nieuw album: ‘Those Who Hunt At Night’. Gelukkig verrassen Stacey Savage & co ons niet met een stijlwissel. Nee, ze brengen nog steeds lekkere ruige riff-gebaseerde heavy metal met een duidelijk knipoogje naar speed metal legende Acid. Opener ‘Hunt At Night’ laat er geen gras over groeien. Nee, instinctief weet je wat je moet doen: schudden met dat hoofd en handjes in de lucht. Met ‘Eyes Behind The Stars’ wordt het tempo wat opgetrokken en krijgen we ook een lekkere riff voorgeschoteld. Bovendien heeft het nummer een groot meezinggehalte. Knap gedaan. Ook productioneel steekt dit album beter in elkaar dan voorganger ‘Myth, Magic And Steel’ uit 2019. Blijkbaar heeft Corona de band naar een hoger niveau getild. ‘Rain Of Tears’ is zoals men pleegt te zeggen er ook ‘boenk’ op. Drie op drie is geen slecht begin voor een album in een genre waar we reeds alles mochten horen dat er te horen valt. En toch lijkt Savage Master zich daar geen moer van aan te trekken en gewoon lekker te willen rocken in hun eigen stijl. Met ‘Spirit Of Death’ valt er zelfs nog geen spatje sleet te bespeuren. ‘A Warrior’s Return’ is het volgende nummer dat we wikken en wegen. En ook hier moeten we vaststellen dat het niveau hoog blijft. Ondertussen deemstert het ook dat Stacey haar stem op dit album prominenter en vooral veel beter klinkt in vergelijking met vorige albums. ‘The Hangman’s Tree’ is eveneens een prima meezinger. ‘Queen Satan’ boeit dan net ietsje minder. Maar ‘Vaster Empires’ is weer op niveau. ‘Afsluiter ‘The Death Of Time’ is het langere nummer van het album, heeft ook niet hetzelfde niveau als al die knallers die op dit album staan, maar is nu ook weer niet te verwaarlozen. Na negen nummers is het einde verhaal voor dit album, tenzij je het opnieuw draait. En dat is geen onwaarschijnlijkheid. Of dit het beste Savage Master album is laat ik in het midden, het is in elk geval een zeer goed album. En meer moet dat niet zijn.

Frederik Blieck (88)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1. Hunt At Night 2. Eyes Behind The Stars 3. Rain Of Tears 4. Spirit Of Death 5. A Warrior’s Return 6. The Hangman’s Tree 7. Queen Satan 8. Vaster Empires 9. The Death Of Time