Highway Sentinels: The Waiting Fire

Highway Sentinels mag dan nog een compleet nieuwe naam in rock / metal landschap zijn. Achter dit gezelschap zit een heel pak ervaring. De band werd opgestart naar de ideeën van Steven Rosen en Jimmy Waldo. De eerste is eerder bekend als journalist, maar kan ook een aardig stukje gitaar spelen. Jimmy Waldo (gitaar) ken je misschien van bands als New England of Alcatrazz. Verder vinden we er David Reece (vocals) – die bekendheid geniet dankzij zijn werk bij o.a. Accept, Bonfire en natuurlijk onder eigen naam –, Mark Zonder (drums) – o.a. Fates Warning en Warlord –, en Donnie Van Stavern (bass) – o.a. Riot – terug. Daarnaast maken ook een pak gasten hun opwachting: Joe Satriani, Tracii Guns, Bumblefoot, Paul Gilbert, Mike Flyntz, Joe Stump en Herman Frank zijn waarschijnlijk de bekendste namen. In ieder geval is er meer dan voldoende naamsbekendheid aanwezig om van Highway Sentinels een goed en stevig product te maken. Maar veel staat of valt natuurlijk met het aangeleverde songmateriaal. Maar ook dit zit wel redelijk goed als je houdt van een mix van classic rock / hard rock. We krijgen immers twaalf tracks te horen die perfect in dat straatje passen. De krachtige stem van David moeten we je alvast niet leren kennen. De ritmesectie maakt geen overuren, maar zorgt wel voor een stevige maar soepele basis. De riffs zijn in orde, zonder dat we echter volledig uit de bol gaan. Wat echter wel opvalt zijn de gitaarsolo’s die in elk nummer aan bod komen en die het geheel naar een iets hoger niveau weten te tillen. Je hebt het ondertussen begrepen: Highway Sentinels levert een degelijk album af dat dankzij de gitaarsolo’s nog wel meer in onze cd-lader te vinden zal zijn. We moeten dus eigenlijk stellen dat we toch op een beetje meer hadden gehoopt als we de line-up van dit gezelschap bekijken.

Luc Ghyselen (76)

Louder Than Loud Records LTLCD104

Tracklist: 1. I’m A Loser 2. Face In The Crowd 3. Afterlife 4. Love And Hate 5. Victim Of The Night 6. Tortured Soul 7. We Won’t Be Forgotten 8. All Comes Crashing Down 9. I Don’t Care Anymore 10. Not Too Late 11. How To Be Real 12. Hell In A Handbasket