Speciale editie van Metalworks Fest op 17 september.

Op zaterdag 17 september kondigt Metalworks Fest een speciale editie aan, in die zin dat men zeven lokale bands een extra duwtje in de rug wil geven. Vandaar ook hun “Support Your Locals” speciale aankondiging. Dit festival gaat door in de St-Pieterszaal te Kuurne en de deuren werden er geopend omstreeks 13u00.

Scarbringer werd in de buurt van het West-Vlaamse Ingelmunster opgestart en kiest muzikaal voor een mix van heavy metal en hard rock. Een eerste singletje, ‘Angels And Demons’ werd vorig jaar op de markt gebracht.

WUK?! Staat voor “When Union Kills” en is ook al een West-Vlaamse band. Dit gezelschap, dat reeds een paar jaartjes aan de weg timmert, kiest voor een mix van thrash metal en groove metal die ze steeds heel enthousiast weten neer te zetten.

Malfested is een death metal gezelschap uit de buurt van Kortrijk dat sinds 2020 zijn demonen op de muzikale wereld los laat. De heren hebben reeds twee ep’s op de markt gebracht waarvan ‘Unethical Creations’ pas kortgeleden werd voorgesteld.

Mr. Myst werd in 2013 in de buurt van Oostende opgestart. Dit gezelschap staat garant voor een knappe portie hard rock, glam rock en sleaze. Denk dus een beetje in de richting van o.a. Mötley Crüe, Poison en / of Whitesnake.

Behind The Veil is een gloednieuwe band die eerder dit jaar furore maakte door de publieksprijs te winnen van de “Metalworks Battle”. De band zorgde toen voor ophef met het zelfgeschreven  nummer: ‘Behind The Veil’. Wij, van MUSIKA, zijn dan ook benieuwd welke stappen dit gezelschap ondertussen gezet heeft.

Ook nog kersvers en nieuw dus is Aeveris, een band met artiesten die reeds heel wat ervaring opgedaan hebben bij andere bands. Deze band, opgestart in 2021, wordt muzikaal in het vakje metalcore geplaatst en zorgde ondertussen voor een aantal singles.

Afsluiter van dienst is het enorm populaire Dyscordia dat zijn mix van progressive metal en melodic metal steeds opnieuw vol enthousiasme over een menigte uit kapt. Dat zal die avond niet anders zijn. Deze band werd in 2010 opgestart en zorgde ondertussen voor drie knappe full-albums, al moeten we zeggen dat wij, van MUSIKA, hun concert shows net iets indrukwekkender vinden.

Meer info nodig of up to date blijven? Dat kan zeker op de facebookpagina van Metalworks: https://nl-nl.facebook.com/metalworksfest/