Blood Of Indigo: Dawn Of The Shaded World

‘Dawn Of The Shaded World’ is het debuut van Blood Of Indigo, een symphonic gothic metal band uit Toronto, Canada dat in 2017 werd opgestart door Alex Centorame (vocals, lyrics) en Mariusz Syposz (gitaar, drum programmering). Nathan Gross (keyboards, orkestratie) kwam er wat later bij. Als invloeden voor hun sound citeren de heren bands als Nightwish, Dimmu Borgir en Dream Theater, maar ook video games als ‘Dark Souls’, ‘Hollow Knight’ en ‘Bloodborne’. Met opener ‘Mimesis’ proberen de heren de toon te zetten. Deze iets meer dan veertien minuten tellende track is een bombastisch symfonische stuk geworden met enkel wat vrouwelijke “och’s” en “ach’s” die het best tot zijn recht zou komen als filmmuziek of, inderdaad, voor een of ander video game. Het is niet echt ons ding, wegens te lang, al komen er wel knappe fragmentjes in voor. ‘Resurrection’ is meer ons ding. Deze track straalt donkere kracht uit terwijl het symfonische aspect duidelijk de hoofdrol op eist. Voor het eerst maken we ook kennis met de krachtige stem van Alex en die doet ons wat denken aantal van dreigende stemmen in black metal landschap. Vandaar waarschijnlijk dat de band ook de link probeert te leggen met Dimmu Borgir. Daarna gaat het trio op dit elan verder: heel krachtig klinkende metal met een enorme dosis aan symfonische ornamenten, stevig en donker gekleurde vocalen, en een pak variatie in tempo, ritme en kracht. Sommige stukken springen er voor ons bovenuit – als het er heel hard, donker en dreigend aan toe gaat – maar meestal blijven we toch iets te vaak op onze honger zitten wegens de te drukke orkestrale ornamenten. Het instrumentale ‘Jade And Her Quiet Place’ doorbreekt dit stramien. Rest ons nog te melden dat Blood Of Indigo tijdens het laatste nummer op dit album, ‘Dawn Of The Shaded World’, de steun krijgt van Lindsay Schoolcraft.

Luc Ghyselen (76)

Independent Release

Tracklist: 1. Mimesis 2. Resurrection 3. Corpse Bride 4. Anne Marie Indigo 5. Jade And Her Quiet Place 6. Angelus, The Faceless Vampire 7. Sphynx, Collector Of Eyes 8. The Hunter’s Nightmare 9. dawn Of The Shaded World