Ethereal Realm: Enter The Realm (ep)

Afkomstig uit Sydney, Australië, presenteert Ethereal Realm ons zijn eerste werkstuk. ‘Enter The Realm’ is een vier tracks tellende ep geworden die ons heel traditionele heavy metal / power metal laat horen. We gaan alvast niet beweren dat het geheel slecht of minderwaardig klinkt, maar ons echt overtuigen, laat staan van de sokken blazen, doet het gezelschap – Rob Retalic (drums), Leon Synth (gitaar), Jim McGrath (gitaar), TNT (vocals) en de onlangs aangetrokken Sam Margaritis (bass – nog niet te horen op deze ep) – zeker niet. We bedoelen maar dat we zowat elke cliché die het (sub)genre rijk is, horen langs komen zonder dat daar effectief iets speciaals mee is aangevangen. Bass en drums zorgen zodoende wel voor een solide en krachtige basis, de riffs klinken al even krachtig en soms best wel aanstekelijk, de vocalen zijn goed zonder meer, én de gitaarsolo’s klinken zoals we die al eens eerder (en beter) hebben gehoord. We zullen Ethereal Realm niet beschouwen als een dertien in het dozijn vakje band, maar we moeten toch toegeven dat we ook in ons eigen landje een pak bands in dit (sub)genre actief zijn die zeker even goed, om niet te zeggen beter of authentieker klinken. ‘Enter The Realm’ is zodoende een leuk hebbeding om te kopen na een concert van het gezelschap, maar of je het schijfje nadien nog veel zal draaien, laten wij alvast in het midden. De heren van Ethereal Realm hebben duidelijk nog werk aan de winkel indien ze effectief een rol van betekenis willen spelen in het internationale muziek gebeuren.

Luc Ghyselen (58)

Independent Release

Tracklist: 1. Reign Of The Crown 2. Watch Us Bleed 3. Time Machine 4. Nightmare