She Bites: Super Hero

Het Duitse She Bites draait rond de ideeën van gitarist Lars König, je misschien bekend van zijn werk met Skyline en / of Lioncage. Lars zorgde dit keer – de band debuteerde met album ‘Joyride’ in 2020 – voor twaalf nummers die hij samen met drummer Carsten Kohl arrangeerde. Bassist van dienst is nog steeds Arvid Lucas die je ook aantreft bij Lioncage. Nieuw is de vocaliste, want Melanie Stahlkopf wordt hier vervangen door Marion Welch. Of dit ten goede is, zal er vooral van af hangen welk stem timbre je het liefst hoort. Nog steeds staat She Bites voor een knappe mix van melodic rock / pop songs die allen goed gearrangeerd werden. Bass en drums beperken zich hoofdzakelijk tot het leggen van een goede, stevige en toch melodieus, klinkende basis. Het gitaarspel van Lars mag je ook als heel melodieus omschrijven en in elk nummer zorgt hij ook voor een smaakvol klinkende solo. Maar de grootste troefkaart lijkt ons de heel melodieuze stem van Marion, die echt wel schittert tijdens elke track. Vergelijken met de stem van Melanie en het vorige album willen we zeker niet doen. Het kwartet weet ons twaalf nummers lang te boeien zonder dat we van de sokken geblazen worden. De ene keer gaat men er iets steviger tegenaan, een andere keer wordt het tempo wat gedrukt, en natuurlijk ontbreekt een ballade niet op een melodic rock album. Voeg daaraan toe dat Marion een heel mooi stem timbre heeft en dat ze zodoende ook schittert tijdens het duet met Dan Reed, en je begrijpt dat we dit nieuwe She Bites album best wel goed vinden. Oké, liefhebbers van pure metal zullen hier weinig aan hebben, maar er is voor liefhebbers van zowel mainstream rock als van melodic rock voldoende te genieten om dit tweede werkstuk van She Bites een kans te geven. Wij denken dan vooral aan fans van o.a. Survivor, Toto of FM, maar dan wel fans die ook een vrouwelijke stem weten te waarderen. Kortom, She Bites zorgt voor lekker in het gehoor liggende melodic (poppy) rock songs.

Luc Ghyselen (80)

Pride & Joy Music PJM 13071

Tracklist: 1. Eye Of The Storm 2. Little Song 3. Hunter 4. Running 5. Never Ending Story 6. True Love 7. Crazy 8. Super Hero 9. Holy Ground 10. Ghost 11. Out In The Open 12. Say It