Corax B.M: Spread The Cult (ep)

Corax B.M is een nieuwe naam in black metal landschap. Dat de band zijn wortels heeft in Griekenland, zal je waarschijnlijk niet echt verbazen. Corax B.M werd pas vorig jaar opgestart maar sommige bandleden hebben al wat ervaring opgedaan bij andere bands. De huidige line-up van Corax B.M bestaat dan ook uit Peisithanatos (bass), Morker (drums), Corax (gitaar, vocals) en √Čnnea (vocals, fluistering). De vier tracks tellende ep ‘Spread The Cult’ is meteen een heel aangename kennismaking geworden met het viertal dat meestal vrij furieus te keer gaat. Toch heeft het kwartet ook oog en oor voor melodie en zorgt men voor voldoende variatie om het geheel heel boeiend te houden. Terwijl Corax instaat voor het leeuwendeel van de vocalen vinden we de mooi geplaatste accenten en interventies van √Čnnea een toegevoegde waarde, die er voor zorgt dat Corax B.M niet de zoveelste black metal band in het rijtje is geworden. Voeg daar de knap opgebouwde nummers aan toe met pakken kille dreiging en een enorm begeesterende kracht en je begrijpt dat we eigenlijk wel meer willen horen van Corax B.M. Grootste nadeel aan deze ep is de tijdsduur, want na slechts vijftien minuten moet je de repeat-knop al gaan intoetsen.

Luc Ghyselen (94)

Pagan Records

Tracklist: 1. Aniliagos (Sunless) 2. Bewitched 3. Thy Faithful Servant 4. Paraora