Everlust: The Tale Of The Noble Knight (ep)

Uit de Letse hoofdstad is Everlust afkomstig, alwaar de band in 2006 werd opgestart. Muzikaal zorgt deze band voor een mix van melodic metal en gothic rock waar men ook wat symphonic invloeden aan toe voegt. Na twee full-albums, ‘Hurts To Live’ (2017) en ‘Diary Of Existence’ (2021), is deze vijf tracks tellende ep hun nieuwste creatie. Het is een soort van conceptschijf geworden. Zo vertelt het eerste nummer, meteen het titelnummer, over het leven van een ridder gezien door de ogen van een andere persoon. Tijdens ‘Execution’ vertelt de ridder zelf over de noodzakelijkheid van verandering zodat de beste steeds overwint, terwijl hij in ‘Nostalgie” terug blikt op zijn door het leven gewijzigde gevoelens. Het is duidelijk waarvoor ‘Ego’ staat: zijn eigen ego en trots. Het nummer wordt hier op akoestische wijze gebracht en wordt gezongen door de leider van dit gezelschap, gitarist en vocalist Vlad Pucens. – De vier overige tracks worden gezongen door Kate Brown. – Afsluiter ‘Happy Nation’ is een cover van hetzelfde nummer dat het Zweedse Ace Of Base in 1992 op de wereld los liet. ‘The Tale Of The Noble Knight’ vinden we een goed beginnende ep, maar zowel het akoestische nummer als de afsluiter hoeven voor ons alvast niet. Voeg daaraan toe dat we de drie overige tracks weliswaar “oké” vinden, maar veel meer dan dat is het ook niet, en je begrijpt ons waarderingscijfer. Volgende keer beter, Everlust?

Luc Ghyselen (60)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. The Tale Of The Noble Knight 2. Execution 3. Nostalgie 4. Ego 5. Happy Nation