Crobot: Feel This

‘Feel This’ is het vierde album van de Amerikaanse band Crobot (die we live al mochten aanschouwen en aanhoren op Alcatraz). Hun sound was oorspronkelijk stevige, groovy Southern Rock maar gaandeweg zijn meer invloeden van hard rock in hun sound geslopen. En dit is zeker weer zo op ‘Feel This’ en ik kan dat alleen maar toejuichen. Ondanks ik dit een heel goede band vind waren hun eerste albums iets teveel van hetzelfde, al hebben ze schitterende nummers. Denk maar aan ‘The Skull Of Geronimo’ en ‘La Mano De Lucifer’. Door wat meer hard rock in hun sound te verweven is er meer afwisseling op hun albums. Maar de oude fans moeten niet vrezen: Crobot rockt op ‘Feel This’ zeker nog als tevoren. En ik heb de indruk dat de stem van Brandon Yeagley elk album beter wordt: wat een krachtige stem heeft die man. Betere nummers zijn alvast ‘Dizzy’, wat stevig rockt, een ferme riff heeft en waar de zang outstanding is. Het fenomenale ‘Feel This’ wat ergens aan Creed doet denken, melodieus maar zeker nog hard genoeg. ‘Golden’ wat in diezelfde trend verder gaat en voor mij het beste nummer van dit album is en het groovy ‘Holy Ghost’ dat ferm rockt. Opnieuw een heel goed album van deze Amerikanen, die live ook zeer goed zijn. Van dit soort muziek krijgt een mens energie en een feel good moment. Een aanrader voor elke fan van ouderwetse hard rock en Southern rock.

Bart Verlinde (83)

Mascot Records / Mascot Label Group

Tracklist: 1. Electrified 2. Dizzy 3. Set You Free 4. Better Times 5. Golden 6.Without Wings 7. Livin On The Streets 8. Into The Fire 9. Dance With The Dead 10.Holy Ghost 11. Never break Me 12. Staring Straight Into The Sun