Signum Regis: Made In Switzerland

Het Slovaakse Signum Regis zorgt met ‘Made In Switzerland’ voor een eerste live opgenomen album. Signum Regis werd in 2007 opgestart en zorgde ondanks wat veranderingen in de line-up ondertussen reeds voor zes full-albums en drie ep’s om hun mix van melodic metal, progressive metal en power metal duidelijk te maken. Op ‘Made In Switzerland’ grasduint de huidige line-up van de band – Jota Fortinho (lead vocals), Filip Koluš (gitaar), Majo Sucháň (gitaar), Ronnie König (bass), Ján Tupý (keyboards, backing vocals) en Jaro Jančula (drums) – doorheen die werkstukken, al ligt de focus overduidelijk op twee laatste werkjes – het full album ‘The Seal Of A New World’ (2019) en de ep ‘Flag Of Hope’ (2020) – omdat die reeds werden opgenomen met de huidige vocalist Jota Fortinho. De veertien tracks die je hier te horen krijgt zorgen voor een heel knap eindresultaat waar melodie, kracht en aanstekelijkheid worden samen gebracht. Dit zorgt ervoor dat we er maar al te graag zelf bij waren geweest daar in Wiedlisbach in 2021. De krachtige, maar heel melodieuze, stem van Jota lijkt ons de grootste aantrekkingsfactor, al mogen we heel zeker het best wel flitsende en vingervlugge gitaarwerk niet onvermeld laten. Maar die zouden natuurlijk niets zijn zonder een stevige basis van bass en drums, waar keyboards en krachtige riffs dan een mooie ruwbouw op plaatsen. Track na track kan ons overtuigen en bekoren, zonder dat we daadwerkelijk van de sokken worden geblazen. Het is duidelijk dat Signum Regis voldoende in huis heeft om een pak sceptische liefhebbers van melodic metal, power metal en zelfs progressive metal kan overtuigen. Die kunnen dus net zo goed met dit live opgenomen album kennis maken met de krachtige en melodieuze sound dit gezelschap.

Luc Ghyselen (80)

Beyond The Storm Productions BTSCD 013

Tracklist: 1. The Promised Land 2. Through The Desert, Through The Storm 3. A Memory 4. Given Up For Lost 5. The City Of God 6. Phantasmagoria 7. Enslaved 8. Prisoner’s Elegy 9. I Always Go All-In 10. Never Surrender 11. My Guide In The Night 12. Fly Away 13. Living Well 14. Wrath Of Pharaoh