Indren: Of Time And Autumn Leaves

Indren is een Italiaans black metal project opgestart in 2019 dat met ‘Of Time And Autumn Leaves’ een tweede full-album op de wereld los laat. Achter de naam Indren schuilen twee artiesten: C. Norlandson (alle instrumenten) en Lord Skarn, die eigenlijk voor zo goed als alles zorgt. Het tweetal opent dit album heel rustig en kalm met het instrumentale ‘Winds Of Desolation’. Daarna trekt men meteen alle registers open en gaat het duo furieus, energiek en gedreven verder met ‘Of Time’. De heren zorgen voor heel wat variatie in tempo en ritme maar behouden duidelijk een duistere en dreigende kracht zodat onze aandacht de kans niet krijgt om af te dwalen of te verslappen. ‘Autumn Leaves’ gaat op hetzelfde elan verder. Een extra accentje krijgt het nummer mee middels wat samenzang. ‘Nightsoul’ komt iets langzamer op gang wegens een iets rustiger moment om mee aan te vangen. Meer rustiger, meer melodieuze momenten volgen verder in het nummer zonder dat men eigenlijk afbreuk doet aan de zwartgeblakerde dreigende kracht die nog steeds het hoofdbestanddeel vormt. Het komt de variatie enkel maar ten goede. Met ‘Nebbie’ keren de heren naar het meer furieuze geweld, al komen ook hier rustiger, meer melodieuze fragmenten om de hoek kijken. ‘La Luna Del Lupo’ is een coverversie van een nummer van het eveneens Italiaanse Skoll, dat je origineel kan vinden op het ‘Of Misty Fire We Are’-album uit 2016. Wij horen hier een mooi opgebouwde track met heel wat tempo en ritmewisselingen die wat invloeden van pagan en zelfs Viking metal laat horen. Om heel eerlijk te zijn: meteen de beste track op dit album, al willen we de eigen composities van Indren zelf zeker niet minimaliseren. Een korte instrumentale ‘Outro’ sluit het album kalm en rustig af. Black metal fanaten kunnen hier alvast een tijdlang mee zoet gehouden worden. Bedenk wel dat je er vlug bij moet zijn want zoveel exemplaren van de eerste persing zullen er niet in de omloop komen van dit album.

Luc Ghyselen (85)

Naturmacht Production NP 150

Tracklist: 1. Winds Of Desolation 2. Of Time 3. Autumn Leaves 4. Nightsoul 5. Nebbie 6. La Luna Del Lupo 7. Outro