Krilloan: Stories Of Time Forgotten

Het Zweedse Krilloan presenteerde ergens vorig jaar rond deze periode een eerste ep. ‘Stories Of Time Forgotten’ krijgt nu reeds een herkansing van Sliptrick Records. Het gezelschap – Klas Holmgren (gitaar), Steve Brockmann (gitaar), Alex VanTrue (vocals), Marco Toba (bass) en David Lanas (drums) – houdt van fantasy verhalen en welk (sub)genre leent zich uitstekend om die verhalen muzikaal vorm te geven? Ja, juist power metal en dat is exact wat je hier krijgt: aanstekelijke klinkende melodic power metal. Je wordt zodoende op een energieke manier uitgenodigd tot meebrullen, headbangen en luchtgitaar spelen. Het kwintet speelt wel op veilig want het geheel klinkt niet bijster origineel. Vroege Blind Guardian en Helloween zijn twee namen die doorheen ons heen flitsen als we deze ep van Krilloan door de speakers jagen. En daar is natuurlijk niets mis mee. Het enige puntje waar we ons toch een beetje aan storen is het feit dat de vocalen van Alex een iets meer vooraan in de mix mogen komen, al kan Alex nog niet tippen aan de superbe klasse van zijn collega’s bij de eerder vernoemde bands. Voor de rest zijn we best wel te vinden met dit stukje aanstekelijk power metal / speed metal geweld waar het flitsende gitaargeweld ons gemakkelijk over de streep weet te trekken. Daarmee willen we heel zeker de overige muzikanten niet voor het hoofd stoten.

Luc Ghyselen (84)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Into The Storm 2. Yggdrasil 3. Fireborn 4. Moonblade 5. Times Forgotten