Hit The Ground Runnin’: Lost In Translation

Hit The Ground Runnin’ is een AOR / melodic rock gezelschap dat ontstond als Free Delivery. De band is vooral groot in de V.S., getuige daarvan is het feit dat de band vijftien keer mocht opdraven tijdens de befaamde “Dance Party USA” TV-show tussen 1986 en 1991. – Daarmee doet de band bijvoorbeeld veel beter dan o.a. Madonna, Duran Duran, Bon Jovi, Will Smith of New Kids On The Block. – Voor zover ondergetekende zich herinnert, brak de band helemaal geen potten in Europa. ‘Lost In Translation’ telt elf tracks als we de onbeduidende intro ‘Hallway Of Doors’ meetellen. Sorry, maar dichtslaande deuren met wat muzikale flarden noemen we eigenlijk geen intro, laat staan een nummer. Daarna zullen het vooral liefhebbers zijn van AOR en melodic rock met een enorm pop randje die zullen vallen voor de sound van deze band. Hier en daar horen we nog een accentje langs komen die ons wat doet denken aan Yes en / of Survivor, maar nergens wordt het niveau van een van deze twee bands gehaald. Het kabbelt allemaal heel rustig voorbij, maar nergens weet Hit The Ground Runnin’ ons echt bij de lurven te grijpen. Dat de band in de V.S. groot is geworden, kunnen we ergens wel snappen: daar houdt men immers van veel meer gepolijste, meer toegankelijker mainstream rock dan wat de Europese rock fan meestal verwacht. Nee, sorry, maar Hit The Ground Runnin’ heeft met ‘List In Translation’ alvast geen fans gewonnen bij de stafleden van MUSIKA.

Luc Ghyselen (50)

Pride & Joy Music PJM 12944

Tracklist: 1. Hallway Of Doors 2. Overnight Sensation 3. Bad Reputation 4. Simply Because 5. Second Chance 6. Wake You Up 7. Baby You 8. Win Or Lose 9. Rocking Again 10. Long And Lonely Time 11. Cry For The Children