Gullegem Metal Fest, 28 mei 2022.

Gullegem Metal Fest, Dwarsschuur, Gullegem.

Voor de eerste editie van Gullegem Metal Fest, in de Dwarsschuur te Gullegem natuurlijk, werden acht Belgische bands uitgenodigd. Stuk voor stuk heeft dit achttal zijn beste beentje(s) voor gezet. Fotografe bij MUSIKA, Bianca Lootens, was erbij en zorgde voor volgende schitterende beelden.

Foto’s: WUK?! / Orthanc.

Achtereenvolgens kwamen volgende bands voor haar lens: WUK?! (When Union Kills) is een West-Vlaams gezelschap dat voor een mix van thrash metal en melodic death metal zorgt. Ook Orthanc is fakomstig uit West-Vlaanderen en meer bepaald uit de omgeving van De Haan. Zij kiezen muzikaal voor traditionele heavy metal.

Foto’s: Powerstone / Aeveris.

Powerstone, ook al uit West-Vlaanderen, zorgt muzikaal voor een mix van heavy metal en power metal. Aeveris werd pas in 2021 opgestart door leden die allen reeds in andere bands actief waren / zijn. Zij zorgen voor ene mix van (melodic) death metal, groove metal en alternative metal.

Foto’s: Temptations For The Weak / After All.

Voor een portie stevige metalcore ben je bij Temptations For The Weak aan het juiste adres. After All werd reeds in 1990 opgestart in de buurt van Brugge en staat, muzikaal gezien dan toch, voor thrash metal.

Foto’s: Schizophrenia / Dyscordia.

Schizophrenia, afkomstig uit de buurt van Antwerpen, staat voor een muzikale mix van death metal en thrash metal. Als afsluiter kiest de organisatie voor het populaire Dyscordia die voor een mix staat van progressive metal en melodic death metal.

Met dank aan Mathieu Van Landuyt en de organisatie van Gullegem Metal Fest.

Foto’s: Bianca Lootens.