Kalandra: Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)

Kalandra is een alternative nordic pop / folk band bestaande uit vier muzikanten: Jogeir Daae Mæland, Katrine Stenbekk, Florian Döderlein Winter en Oskar Johnsen Rydh. De band werd gevraagd om een soundtrack te componeren voor de game “Kingdom Two Crowns: Norse Lands”, iets wat het viertal met verve deed: vraag het de echte “gamers” maar. Wij, als “niet gamer”, zijn maar wat blij met de versies die het viertal op cd heeft uitgebracht via By Norse Music. De muziek van het kwartet vindt, zoals je waarschijnlijk al een beetje kan achterhalen uit de titel, zijn oorsprong in de muziek uit de jaren 1000 na Christus uit het hoge Noorden ten tijde van de Vikingers. De aloude instrumenten zorgen natuurlijk voor een unieke folk sfeer en liefhebbers van o.a. neo folk en / of Nordic folk zullen zich ook met dit album in de handen wrijven. Het geheel klinkt minder intens dan bijvoorbeeld Heilung, klinkt ook compleet anders dan bijvoorbeeld Wardruna en toch ontwaar je ook in deze composities de krachtige uitstraling van dit soort muziek, zij het op een veel rustiger en kalmere manier gebracht. Laat je dus op een rustige manier meenemen op een reis naar lang vervlogen tijden. Kalandra zorgt met deze twaalf tracks voor een enorm rustgevend neo folk / Nordic folk album dat wij alvast warm aanbevelen aan de liefhebbers van het (sub)genre. Liefhebbers van vinyl moeten nog wat geduld hebben vooraleer ze dit album aan hun collectie kunnen toevoegen, want die is er pas rond 24 juni.

Luc Ghyselen (85)

By Norse Music

Tracklist: 1. Eykthyrnir 2. Ferden 3. Drømmefanger 4. Veiviseren 5. Skogtroll 6. Mørke Skoger 7. Synnavind 8. Helheim 9. Nordlys 10. Greed 11. Hrimfaxi 12. Valkyrja