Deafbrood: Hell Reel

Het Franse Deafbrood is afkomstig uit de buurt van Rennes. Het nieuwste werkstuk van deze vierkoppige band heet ‘Hell Reel’ en telt twaalf tracks. Hun motto: “If we’re gonna play rock ‘n’ roll, we better play it loud”. En dat is exact wat Deafbrood ons hier voorgeschoteld: twaalf tracks die hard klinken en ons doen denken aan o.a. Motörhead, Rose Tattoo en zelfs nu en dan wat aan Molly Hatchet (toen Jimmy Farrar daar achter de microfoon stond). Zowaar geen slechte referenties, al zeggen we het zelf. Hoe dan ook, het viertal gaat er vrij rauw en ruw tegenaan, duwt het gaspedaal stevig in, en zorgt zodoende voor een heel gedreven en energieke mix van metal, punk, hard rock ‘n’ roll en Southern rock. Indien je nog een plaatje zoekt om een stevig feestje extra pit en of van extra adrenaline te voorzien, dan ben je met ‘Hell Reel’ bij het perfecte album gekomen. Vernieuwend klinkt het geheel geenszins, maar qua energie, gedrevenheid en adrenaline opwekkende muziek, kan je waarschijnlijk niet veel beter zitten. Zet je verstand op nul, en laat je meevoeren op een energieke trip die Deafbrood hier neerzet. Het klinkt reeds heel energiek op een album, wat moet dit zijn tijdens een live concert? Een heel knap en vooral uiterst aanstekelijk album voor wie houdt van rauwe en ruwe vocalen met no nonsense hard rock ‘n’ roll.

Luc Ghyselen (80)

M&O Music

Tracklist: 1. I Snatched A Bottle 2. Hell Reel 3. Dawn of Man 4. Another Row Of Five 5. Party Girl 6. Never Out Of Supplies 7. The Act 8. Lady Blue 9. Tinnitus Rock 10. Money Order Gunpowder 11. Ain’t No Time 12. Drunk As Fuck