Deadwood: Unwanted

Deze Deadwood – We kennen ook een Duitse gelijknamige band die voor post black metal zorgt, terwijl we ook denken aan een solo project van Daniel Jansson die voor een mix van black metal en industrial zorgt. – werd in 2016 in Frankrijk opgestart en wil de wereld veroveren aan de hand van groove metal. Denk dan een beetje in de richting van Pantera en / of Lamb Of God. We zeggen wel “een beetje”, want hoe goed de bedoelingen ook zijn van deze Deadwood, er is nog een pak werk aan de winkel. Het gezelschap is met deze ‘Unwanted’ ook nog maar toe aan zijn debuut. ‘Unwanted’ telt tien groovende metal tracks met veel agressie. Elk nummer baadt ook nog eens in een badje van energie en gedrevenheid waar men een krachtige groove tegenaan werpt. Voeg daar dan de bijtende vocalen aan toe en je bent al een heel eind op de goede weg. Helaas, naar onze smaak dan toch, blijft geen van de tien aangeboden tracks echt hangen na beluistering. We gaan zeker niet beweren dat Deadwood met ‘Unwanted’ een slecht of minderwaardig album heeft afgeleverd, dat zeker niet, maar een topper is het geenszins. We vinden het allemaal niet onaardig klinken, maar hebben er uiteindelijk toch niet echt een gevoel bij, zodat dit debuutalbum alvast niet tot onze favorieten behoort en al vrij vlug stof zal liggen verzamelen in onze platenkast. Een volgende keer, graag veel beter, met liefst ook een pak extra variatie, A.U.B., want nu klinken veel van de nummers vrij gelijkluidend in de oren.

Luc Ghyselen (60)

M&O Records

Tracklist: 1. Unwanted 2. Snakebite 3. Eyes In The Sky 4. Get Out 5. Whole Night Long 6. Step Right Up 7. Outlaw’s Path 8. The Last Chase 9. Gold Digger 10. Come With Me Now