Soulline: Screaming Eyes

Soulline is een Zwitsers melodic death metal collectief die ons inziens eerder wat in de achtergrond of hoogstens in de middenmoot actief is. De band werd reeds in 2000 opgestart en kent zelfs een voorgeschiedenis als Skoal. Ondanks een aantal wisselingen in de line-up zorgde Soulline toch eerder voor vijf full-albums zodat het gezelschap met deze ‘Screaming Eyes” aan nummer zes toe is. Ondanks het feit dat elk nieuw album van gelijk welke band het beste is sinds de opstart, doet het elf tracks tellende ‘Screaming Eyes’ ons weinig tot niets. Nee, slecht of minderwaardig is het album absoluut niet, maar bij ondergetekende klikt de versie van melodic death metal die Soulline hier neer zet absoluut niet. Muzikaal kunnen we ons nog wel vinden in het aangebodene, maar de vocalen liggen zeker niet in de lijn met onze verwachtingen. Kracht en melodie zorgen samen voor best wel leuk opgebouwde nummers, maar daar houdt het voor ons dan ook spijtig genoeg op. We bedoelen maar dat we nergens opveren voor een of ander hoogstandje – melodieus of agressief, het maakt ons niet uit, we vinden het niet. Zo kabbelt, vindt het album langzaam zijn weg en dwalen onze gedachten te pas en te onpas af naar nummers van bands als At The Gates, Dark Tranquility en / of In Flames. Helaas benadert Soulline nergens dat niveau op dit album en daar kan zelfs een versie van Paradise Lost’s ‘Say Just Words’ niets aan veranderen.

Luc Ghyselen (65)

Massacre Records MASDP 1219

Tracklist: 1. Your Death (Is My Life) 2. Screaming Eyes 3. Salvation Inside 4. Dragonfly 5. Against Myself 6. Say Just Words 7. The Child I Was 8. Stay with You 9. Keep My Last Song 10. The Curse 11. Truth Will Out